Show menu
Rapper
Viccens

Viccensis een artiest en multi-talent uit Nijmegen die bekend staat om een unieke, kleurrijke en uiteenlopende muzikale stijl en energieke live op-tredens. Zijn shows zijn doordrengt van zware 808’s, ontlading, humor, en souplesse. Viccens is niet op z’n mond gevallen en pakt de aandacht met unieke woordkeuze en harmonieuze autotuned vocals, ook live brengt hij deze experience. Zijn single “IK WIL EEN PORSCHE” zorgde vorig jaar on-line en offline voor veel herkenbaarheid en buzz.

Met zijn nieuwste project “Extravaganza” laat hij weten dat hij zijn eigen regels volgt en je niet om zijn creatieve visie heen kunt. Het is een 10 tracks tellende eclectisch project dat de titel eer aan doet. Het is 1 grote Extra-vaganza (oftewel buitensporigheid.) Viccens zoekt de grenzen op van zijn sound: van energiek naar mellow, van een serieuze ondertoon naar hu-moristisch. Hyperschmic-rage sound tot plugg, van trap naar gamecube samples. De plaat voelt een beetje als een rollercoaster die je mee naar alle hoeken van de bovenkamer van “Viccens”.

De plaat bevat zelfs een absurde gastbijdrage van acteur Huub Smit, bekend van o.a. New Kids. Als kers op de taart bracht Viccens begin 2023 zijn eigen Plushie uit: een kleine viccens versie in de vorm van een knuffel ‘Lil Schmic’. Hij regisseert zijn eigen video’s, schilderde zijn artworks én ontwerpt zijn eigen merchandise. Kortom, Viccens bewandelt een onbewandeld pad.