Show menu
Instruments

Toen Jesse in 2005 in Park Güell in Barcelona een intrigerend geluid hoorde, volgde hij nieuwsgierig zijn oren en ontdekte een man die speelde op een mysterieus object. Het bleek een ‘Hang’ te zijn, een creatie van Felix Rohner en Sabina Schärer. Jesse werd direct verliefd op dit instrument, en in de loop van zes jaar groeide zijn interesse uit tot een ware obsessie. Destijds was er nog maar weinig informatie beschikbaar en het bezitten van een Hang bleek onmogelijk. Jesse besloot zonder mentor zelf de ambacht van het bouwen te leren.

Hij begon met het vormen en hameren van staal en het creëren van klankvelden op schoteltjes en wokpannen. Het bouwen autodidactisch uitvinden, was een waanzinnig proces , maar langzaam maar zeker verkreeg hij de vaardigheden om zijn eigen handpannen te bouwen. 
In 2012 studeerde Jesse cum laude af in muziek en technologie. Het jaar daarop voltooide hij zijn allereerste handpan, die hij ‘Godan’ noemde. Nu, tien jaar later, is hij nog steeds gemotiveerd bezig met het bouwen van zijn instrumenten. Naast het vervaardigen, bespeelt Jesse de instrumenten ook graag. Los van het bouwen en bespelen van handpannen, componeert hij ook graag elektronische muziek.

Godan Handpan in het nieuws