Show menu
Techno dj & producer
Thimo konings

Thimo Konings is één van Arnhem’s grootste opkomende talenten binnen de techno scene. Met zijn gevoel voor analoge hardware, scherpe muzieksmaak en bepalende kennis van sound design trok hij al snel de aandacht van techno grootheden zoals Secret Cinema. Thimo bracht onlangs zijn eerste solo release uit bij internationaal techno label Gem Records.

Thimo’s muziklale reis begon met het oprichten van dj- en producerduo Gate 44 met zijn tweelingbroer. Hiermee ontdekte ze de brede grenzen van elektronische muziek, waardoor een specifieke persoonlijke smaak is ontstaan binnen het genre. In 2018 startte ze met techno evenement Overstuur, wat nu een belangrijk concept is binnen de underground clubbing scene in Arnhem en daarbuiten. Hierdoor leerde Thimo ‘the art of DJ’ing’ door te draaien bij veel feesten, waarmee hij het publiek altijd meeneemt op een reis langs de verschillende aspecten van techno muziek.

Doordat Thimo zijn meeste tijd in zijn studio besteedt, heeft hij een brede kennis ontwikkelt over produceren, sound design, analoge synthesizers, modulars en meer, wat hij constant blijft uitbreiden. Na het leren van het produceren van techno muziek en de bijbehorende scene, is hij nu begonnen met zijn solocarrière als producer en dj Thimo Konings, wat goed begint met zijn release bij Gem Records. Thimo staat bekend voor constant evoluerende, unieke sound met consistente elementen van rauwe, diepe techno en zijn flinke bos krullen.

Thimo Konings in het nieuws

Cassandra Onck

Resident releases november 2022

De afgelopen maand zijn er veel tracks uitgekomen van Berg Residents! ✦ Cassandra Onck bracht naar single […]