Show menu
Docent viool & toetsen
Rowan

Viool en toetsen
Rowan Schuddeboom, (pop)violist en componist, is afgestudeerd van het ArtEZ Jazz & Pop conservatorium. Naast zijn hoofdvak viool heeft hij zich tijdens zijn studie gefocust op componeren, geluidstechniek en docentschap. Buiten zijn studie om heeft hij in vele soorten bezettingen gespeeld, waaronder het Harderwijks strijkorkest, Pandora’s Key (symphonic metal), Rhovanion (folkmetal), Boy Gol (singer/songwriter), Pyrates (folkrock), Vespertine (experimental electronic) en nog vele anderen. Projecten waar hij aan heeft bijgedragen zijn de CD’s “Velua” en “Vuur van Verzet” van Heidevolk, theatervoorstellingen waarbij muziek en theater gecombineerd werden, verschillende Jazz bezettingen en nog vele anderen. 

Verschillende stijlen
Met ervaring in een breed scala aan stijlen, sommige waarin je viool totaal niet verwacht, behandelt Rowan in de lessen onderwerpen die bij conventionele vioollessen vaak missen. Hieronder vallen het gebruik van de elektrische viool met effecten en loopstation, improviseren, podiumpresentatie, obscure speeltechnieken zoals het percussieve “choppen” en nog veel meer! 

Persoonlijke begeleiding
Elke leerling krijgt persoonlijke oefeningen mee die afgesteld zijn op wat de leerling nodig heeft. Tegelijk werkt Rowan ook naar de persoonlijke muzikale interesse van de leerling toe door onder andere partijen op niveau te schrijven bij de muziek die de leerling leuk vind, en deze aan te leren aan de leerling. Dit in combinatie met het aanleren van de basistechnieken die bij het conventionele viool spel horen, zoals houding, ritme, zuiverheid etc. zorgt voor effectieve lessen waar de leerling veel plezier aan zal beleven. 

Rowan geeft les op woensdag in viool- en toetsenles.

beeld & geluid!

Rowan Schuddeboom in het nieuws