Show menu
Docent toetsen

Rik geeft toetsen les bij Jacobiberg en is musicus van beroep. Op zijn zesde werd hij achter de piano gezet door zijn vader met het idee: “Ga maar gewoon lekker spelen en uitvinden wat de piano doet.” Al snel ging hij meespelen met platen van diverse artiesten, waardoor hij leerde piano te spelen op gehoor. Daarna ging hij op pianoles en leerde hij ook drums, basgitaar, contrabas en gitaar te spelen. Hij heeft veel in bands meegespeeld en diverse muzikale projecten gedaan zoals onder andere de rock musical ‘The War of the Worlds’ en heeft hij diverse kleinkunst voorstellingen en dansvoorstellingen begeleid.

Tijdens de Corona periode kwamen al zijn muzikale bezigheden stil te liggen, totdat hij werd gevraagd om pianobegeleider te worden bij Euritmie lessen (bewegingsleer) op vrije scholen. Dit gaf hem een impuls om piano te gaan studeren bij een klassiek pianodocente en het notenlezen in twee notenbalken te verfijnen. En bovenal: nog meer plezier te hebben in het pianospelen.

Het doel van Rik’s toetsen lessen is allereerst dat je plezier hebt in het pianospelen. Samen inventariseren jullie wat je al kan en wat je graag wil leren. Zowel beginnende als gevorderde pianospelers zijn welkom bij Rik. Hij neemt je mee in een traject om jouw techniek en speelplezier naar een hoger niveau te tillen. Hierbij zijn techniek, co√∂rdinatie van de linker- en rechterhand, noten lezen en een goede houding belangrijke onderdelen. Je leert de vertaalslag te kunnen maken: wat er in noten staat geschreven omzetten in muziek. Hierbij hoort ook een stukje muziektheorie en muziekanalyse. Ook kun je bij Rik’s lessen leren om samen te spelen met andere muzikanten.

Rik van der Sanden in het nieuws

Rik van der Sanden

Gratis proefles toetsen bij nieuwe docent Rik

Nieuwe pianodocent We hebben een nieuwe pianodocent: Rik van der Sanden. Rik geeft toetsen les bij Jacobiberg […]