Show menu

In de zoektocht naar een nieuwe oefenruimte voor één van Nederlands grootste acts De Staat, is het oog gevallen op Popcentrum Jacobiberg. De band kan tijdelijk niet meer verblijven en creëren in huidige oefenruimte ‘De Basis’ in Nijmegen en was zodoende op zoek naar een vervangende plek. Met een selectie van drie geschikte plekken is de keuze gevallen op creatieve broedplaats Jacobiberg. De Staat zal minimaal een jaar verblijven in de riante ruimte in Arnhem.

De Staat bracht in 2009 haar eerste plaat uit. Vanaf die tijd is de band niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscéne. Met een Europese en Nederlandse clubtour, meerdere uitverkochte shows in AFAS Live, optredens op onder andere grote festivals als Lowlands en Down The Rabbit Hole en een nieuw album heeft de groep in 2019 allesbehalve stil gezeten. We zijn erg benieuwd wat 2020 de band gaat brengen op de Berg.

De Staat
De Staat loopt al rond sinds 2007, maar breekt in 2015 pas echt door met hun single en viral videoclip voor ‘Witch Doctor’. Deze video gaat het hele internet over en wordt enthousiast nagedaan op elk festival waar de band speelt. Deze video is slechts één klein puntje op het CV van deze Nijmeegse band. Inmiddels hebben de mannen al zes albums uitgebracht. Met als laatste toevoeging het album ‘Bubble Gum’ met hits als ‘KITTY KITTY’ en ‘I’m Out Of Your Mind’. Het motto van de band blijft na al die jaren nog steeds intact: Niet lullen, maar rocken!

Popcentrum Jacobiberg
Hét Popcentrum van Arnhem en omstreken. Hier kun je alles wat met cultuur en muziek te maken heeft vinden, beoefenen, praktiseren, verspreiden en leren. We bieden muzieklessen, DJ- en producerlessen, oefenruimtes en een bloeiende creatieve broedplaats. We zijn voorstander van creatieve interactie en dit stimuleren we mede dankzij onze broedplaats. Onze docenten zou je kunnen kennen van Navarone, Kenny B, Wild Romance en het spelen met vele grote namen. Al onze docenten hebben conservatorium genoten en staan zelf nog met regelmaat op het podium.

De Staat Jacobiberg