Show menu

Drie Jacobiberg residents hebben hun passie voor Nederpop en -rockmuziek en de liefde voor eigen Nederlandstalige liedjes omgezet in een mini-festival: De Materie, Okesweer en Van Troje. Zij spelen dampende en stampende nederpop en -rock die het verdient om gespeeld te worden buiten onze mooie oefenruimtes!

Okesweer speelt Nederlandstalige pop- en rockliedjes. De rode draad in de liedjes zijn de thema’s van de hedendaagse eind dertiger/begin veertiger die dicht tegen het echte leven van de bandleden aan schurken. Na een tijd covers te hebben gespeeld kwam het debuutalbum ‘Mannen van het bedreigde soort’ met eigen werk uit. In coronatijd werd een EP opgenomen die afgelopen jaar het licht zag.

De Materie maakt al 15 jaar eigen, Nederlandstalige muziek en houdt zich muzikaal ergens op tussen bands als De Dijk, the Scene en Bløf. De band onderscheidt zich door eigenzinnige melodieën, vette gitaarriffs en typische jaren zeventig synths. Dit najaar verschijnt er een nieuw album!

De Arnhemse alternatieve rockband Van Troje speelt eigen Nederlandstalige rocknummers. Stevige liedjes die ook semi- akoestisch overeind blijven. Het viertal startte in 2021 en deelde in 2022 haar eerste nummers: ‘Onderweg’ en ‘Mooier met jou’ op de streamingsdiensten. Dit jaar zal de eerste EP verschijnen!

Meer info & tickets via: https://www.luxorlive.nl/agenda/nederrock-aan-de-rijn/