Show menu

In 2019 en 2020 speurden songschrijvers/muzikanten Rocco Ostermann en Wout Kemkens (De Niemanders) als embedded musicians gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Dit resulteerde in een succesvol album, een podcastserie, video’s, een reeks columns en live-optredens in clubs en gevangenissen.

“Er zijn zoveel verhalen, mits ze maar ruimte krijgen om verteld te worden. We leren van verhalen, door verhalen kunnen we door de ogen van anderen kijken, en daar onder andere ons empathisch vermogen mee scherpen. En om het goed te zien, moet je er soms zelf(s) net naast kijken.” – Rocco Ostermann

Vanaf 2023 zijn De Niemanders weer op pad. Ditmaal bezoeken ze asielzoekerscentra door het hele land, samen met producer Rick Wiegerink. Daarbij rekken ze de creatieve kaders eens flink op, ontdekken ze nieuwe werkwijzen, stijlen en (band)samenstellingen, maar onderzoeken ze ook andere mediavormen. Ze maken een krant, een website, een podcast en organiseren een festival “De Nacht van De Niemander” op 30 december in Luxor Live. Samen met bewoners uit AZC’s werken ze toe naar kwalitatief hoogstaande eindproducten en delen ze deze met de rest van de wereld. Jij kunt De Niemanders helpen deze prachtige missie waar te maken, door hun crowdfunding te supporten!

De Nacht van de Niemander

De Nacht van De Niemander wordt een bont feest tot diep in de nacht, waarin artiesten uit alle windstreken een podium krijgen. Aan het einde van het jaar nog één keer dansen en beuken op verrassende en geestverruimende klanken. Het collectief De Niemanders maakt sinds december 2022 muziek in Nederlandse asielzoekerscentra met vluchtelingen. Hier lopen heel diverse figuren rond. Hun bonte (zeer vertelwaardige) verhalen en muziek hebben een uniek karakter en dit ga je horen op 30 december.