Show menu
Een nieuwe Get To Know met Jacobiberg Residents Snow Coats. Deze jonge indie-pop band gaat momenteel hard. Een nieuwe plaat op zak en sinds juni 2020 getekend bij het Engelse label ‘Alcopop! Records’. Residents om in de gaten te houden! We hebben de band gevraagd naar hun inspiratie, laatste videoclip en hoe het is om in de Berg te reperteren.
Waar is jullie inspiratie voor jullie nieuwe nummer Pool Girl vandaan gekomen?

Anouk komt vaak met opzetjes van onze nummers, zo ook bij Pool Girl. Ze stuurt alle ideetjes op in onze groeps-whatsapp en dan kunnen wij het allemaal checken. Toen ze de eerste opzet van Pool Girl stuurde was iedereen binnen de band erg enthousiast en zijn we direct de oefenruimte in gegaan. Daar hebben we het nummer in een paar uur al uitgewerkt. Een inspiratiebron voor Pool Girl, maar zeker ook de rest van de EP is onder andere Best Coast, Girl in Red en Beach Bunny.

Hoe was het om de videoclip voor Pool Girl te maken?

Was leuk om te doen! We wilde graag een zomerse feel, dus het beeld dat Anouk door de straten van Doetinchem surft in een zwemband past daar wel goed bij denk ik. Het was wel hard werken, terwijl de video er zo “chill” uit ziet haha. 

Kunnen jullie wat vertellen over jullie nieuwe EP? (en over het platencontract wat jullie hebben gescoord in Engeland).

Yes! Ergens rond januari dit jaar hadden we de single Pool Girl al klaar liggen. We wilde dit zelf uitgeven, net zoals het album die we hiervoor uitgaven. We kregen al veel positieve reacties van iedereen naar wie we van te voren rond stuurde. Toen dachten we “misschien moeten we het niet zelf uitgeven, maar kijken of we er een label bij kunnen krijgen die ons kan helpen om een groter publiek te bereiken.” 


We kwamen al snel bij Alcopop! Records in Engeland uit. Dit label kennen we van een aantal toffe bands die we zelf veel luisteren. Na wat mail contact, wilde ze graag meer nieuwe songs van ons horen. We zijn toen direct de oefenruimte in gegaan om nieuwe nummers te schrijven en op te nemen. Dit hadden we binnen twee weken al gedaan en richting Engeland gestuurd. Ze waren gelukkig erg enthousiast! Dit is ook de Pool Girl EP geworden die op vrijdag 11 september is uitgekomen. Het is te beluisteren op alle steaming diensten en is ook verkrijgbaar op vinyl. We zijn er super trots op!  

Speelt de huidige coronasituatie een rol in het uitbrengen van nieuwe muziek?

We blijven nieuwe muziek uitbrengen tijdens de corona crisis. We willen gewoon niet stil komen te staan op dit moment. Het is natuurlijk wel zuur dat we nu geen optredens kunnen doen. We hebben inmiddels wel weer een eerste optreden gepland voor 2021! We spelen op 19 maart in de bovenzaal van Luxor Live in Arnhem. We hopen dat we dat optreden kunnen spelen zonder rekening te houden met corona maatregelen. Hopelijk is dat ook het begin van vele optredens in 2021!

Verder hebben we nu genoeg tijd om verder te werken aan nieuwe songs. We hebben met Alcopop! Records een contract getekend voor een EP in 2020 en een album in 2021. Voor dat album zijn we nu al volop aan het schrijven!

Hoe is het om muziek uit te brengen in de Jacobiberg, waar veel creatief talent aanwezig is?


We zijn allemaal erg blij dat we onze studio nu in de Jacobiberg hebben! Het is gewoon leuk om in de wandelgangen bekende gezichten te zien of om juist mensen te leren kennen uit de broeierige Arnhemse muziek scene!

Benieuwd naar de muziek van Snow Coats? Luister het hier: