Show menu

We vroegen onze Residents van Nazareth om zichzelf voor te stellen in onze Get To Know rubriek! 

Mijn naam is Caspar Cleven en ik ben de oprichter van Nazareth Records. Wat ooit begon met een studiotje aan huis en één artiest, is uitgegroeid tot een ruime studio op de jacobiberg met 11 artiesten en producers. We willen met Nazareth Records jong talent begeleiden in hun artistieke ontwikkeling en de ontwikkeling faciliteren. Dat betekent dat we veel gesprekken voeren, muziek maken, distribueren en alles wat erbij komt kijken. We zijn nu ongeveer 3 jaar bezig en om dit initiatief te zien groeien is het mooiste dat er is.

Kunnen jullie jezelf voorstellen en wat vertellen over wat jullie doen in de Berg?

We hebben met Nazareth Records allemaal hetzelfde doel: mooie muziek maken en daar hopelijk iets aan verdienen. Maar muziek staat centraal. We werken samen met een aantal andere professionals op de berg, waaronder Locomotion Agency van Dylan, Wouter en Fynn. Zij hebben inmiddels twee clips voor ons gemaakt! En Kevin (ook bewoner van de berg) maakte onlangs nog een prachtige fotoreportage van alle NAZA leden.

Daarnaast hebben we een communicatieadviseur die iedere week aanschuift om het label vanuit zijn expertise verder te helpen én talenten te helpen erachter te komen hoe zij zich als artiest willen neerzetten.

Van alle aangesloten artiesten is er eentje die er vanaf het begin bij is. Dat is Ricardo Bongers (ArnhemsBluff). Hij is ons vlaggenschip en we hebben veel vertrouwen in die jongen. De andere artiesten en producers zijn:

Twee weken geleden is de nieuwe EP van Arnhems Bluff uitgekomen. Kunnen jullie daar wat over vertellen?

De nieuwe EP release van onze artiest ArnhemsBluff

Twee weken geleden is de EP Eerste en Laatste gedropt. Dit is de eerste release waar we merken dat we vooruit gaan. We zijn in een week van 800 naar 2000 maandelijkse views gegaan. Hoewel we er nog lang niet zijn en nog veel moeten leren, krijgen we veel energie van deze stijging, het betekent dat we de goede kant op gaan.

Kunnen we binnenkort meer nieuwe muziek verwachten dat uitkomt op Nazareth Records?

Jazeker! De lockdown gaat eraf. We kunnen dadelijk weer gaan feesten! En daar willen wij met al onze artiesten onderdeel van uitmaken. We zijn momenteel met alle artiesten aan het kijken hoe we nu naar een eerste (behalve bij bluff) release gaan werken. Jullie kunnen deze zomer dan ook veel verwachten van het label. En wij verwachten echt meters te gaan maken als we gigs kunnen gaan inplannen. We hebben nog maar twee(!?) optredens gedaan waarna corona toesloeg, iedereen staat te trappelen om los te gaan.

Hoe is het om een studio te hebben in de Jacobiberg, waar veel creatief talent aanwezig is?

Wat denk je? Laten we de open deuren even laten voor wat ze zijn. (we vinden dat natuurlijk fantastisch).

Komende zomer willen we ook meer gaan samenwerken met de berg. Er is zoveel creativiteit en talent aanwezig op de berg. Eigenlijk is het zonde dat we elkaar niet nóg meer helpen. Ik weet bijvoorbeeld niet wie er 3 kantoren verderop zit. Dat is jammer. Want onze generatie kan als geen ander samenwerken.