Show menu
Kun je jezelf voorstellen en wat vertellen over wat je doet in jullie ruimtes in de Berg?

Hoi, ik ben Loesje! Misschien ken je me wel van mijn posters. Met mijn  kritische blik en gezonde dosis eigenzinnige humor maak ik posters die actueel en tegelijkertijd tijdloos zijn. Ik wil mensen aan het denken zetten, maar ook gewoon een glimlach uit te lokken. Mijn posters verspreid ik zowel online alsin het straatbeeld. 

De berg is voor mij een ontmoetingsplek; waar mijn vrienden ik samen komen om posters te bedenken. Maar we verzenden vanuit hier bijvoorbeeld ook de producten uit mijn webwinkeltje (KLIK) maken, filmpjes en foto’s maken voor in de stories op Instagram en werken aan mijn nieuwste boekje ‘wees jezelf er zijn al zoveel anderen’.

Hoe gaat Loesje creatief te werk op Jacobiberg?

Voor mij is creativiteit midden in de wereld staan. Met een open vizier kijken naar alles wat er gebeurt om er vervolgens een slinger aan te geven. Verbeeld en heers. De Jacobiberg is natuurlijk een creatieve broedplek. Het lijkt me tof om hier, als dat weer mogelijk is, meer de interactie op te zoeken.

Heeft de huidige corona situatie het werk van Loesje beïnvloed?

De wereld verandert voortdurend, zo ook in 2020 en 2021. Het is een rare tijd, maar ook een tijd van de balkonconcerten, applaus voor de zorg en het jaar waarin mijn opa eindelijk leerde hoe zijn tablet werkt. 😉 Ik wil met mijn posters iedereen een hart onder de riem steken. Zo waren mijn teksten in Arnhem te zien op de billboards die leeg bleven omdat er geen evenementen waren. (Zie foto bijlage) Of maakte ik posters in samenwerking met het Rode Kruis om jongeren te steunen tijdens de coronacrisis. Ik maakte dus heel veel posters over de coronacrisis. En schreef voor het eerst mijn posters voornamelijk online.

Wat zijn de toekomstplannen voor Loesje?

Hopelijk ben ik in een half jaar helemaal uit de verhuisdozen. Ik ben alweer zo enthousiast aan de slag gegaan met van alles en nog wat, dat dat een beetje is blijven liggen. Ook wil ik graag een keer met mijn knapzak vol posters op ontdekkingstocht in de Jacobiberg. Volgens mij is er nog zo veel wat ik nog niet heb gezien! Natuurlijk blijf ik heel veel posters maken. Als je wil weten wat ik allemaal uitspook kan je me natuurlijk volgen op Social Media, je abonneren op mijn nieuwsbrief (KLIK!) of als je heel nieuwsgierig bent; kom gerust eens aanwaaien!