Show menu
In onze nieuwe ‘Get To Know’ spreken we met Berg Resident Jellephant & The Phantoms. Een garage-rock band uit Arnhem die de afgelopen 10 jaar gehuisvest zitten in onze muzikale broedplaats! Onlangs bracht de band een nieuwe single uit dus tijd voor wat vragen. Inmiddels is de band bezig met het elfde Jellephant album!
Kunnen jullie jezelf voorstellen en wat vertellen over wat jullie doen in de Berg?

Wij zijn Jellephant & The Phantoms, een garage-rock band uit Arnhem en wij hebben met de afgelopen tien jaar nagenoeg altijd gerepeteerd in de Jacobiberg. Ook nemen we veel van onze muziek op in onze oefenruimte.

Jullie single is vrijdag uitgekomen. Hoe is deze tot stand gekomen?

‘Baby’, onze nieuwe single, is een liedje dat al even op de plank lag. Niet de hele band speelt mee, het stamt nog uit de tijd waarop ik, Jelle, de instrumenten zelf inspeelde. Joey Pechler, onze bassist, is er wel op de horen, en Tessa van Raalte zingt. Het is een een liefdesliedje, je zou het zelfs een duet kunnen noemen, heel cute. Dit was eigenlijk een demo versie, maar ik heb het nooit meer zo kunnen krijgen als toen. Vandaar dat we deze verder hebben uitgewerkt en nu uitgebracht. 

Kunnen we binnenkort meer nieuwe muziek verwachten?

We hebben kortgeleden het elfde Jellephant album opgenomen! In onze oefenruimte zelfs. Een echt ‘Jellephant & The Phantoms’ album, helemaal live ingespeeld in anderhalve dag. Het komt uit op Brighter Records en Waaghals Records, hopelijk in de lente of vroege zomer.

Hoe is het om muziek uit te brengen in de Jacobiberg, waar veel creatief talent aanwezig is?  

Het is heel handig, we delen een oefenruimte met Paracetamøl, waar de helft van onze band ook in speelt. Dat scheelt zo veel gedoe en heen en weer gesleep met spullen. Ik vind het gebouw en de omgeving ook fijn, je zou zomaar een wandeling kunnen maken in een pauze van een repetitie.