Show menu

Afgelopen weekend kwamen Jacobiberg Residents Gate44 met nieuw werk. We hebben de jongens een paar vragen gesteld en zijn benieuwd of er binnenkort meer muziek uit komt!

 

Wat is de inspiratie voor jullie nieuwe single Alpha?

De meeste inspiratie halen we vooral uit “oude” elektronische muziek van grootheden als Jean Michelle Jarre, Vangelis maar bijvoorbeeld ook Mike Oldfield, waaronder ook deze plaat. Daarnaast ontbrak er nog een (eigen) plaat met een lange break in onze sets.

Kunnen jullie wat vertellen over de samenwerking die jullie zijn aangegaan voor de beatless versie? Hoe verliep de samenwerking?

Naar onze mening leende de akkoorden zich uitstekend voor een geïmproviseerd pianostuk, waarna we contact zochten met Robert. Wij beschouwen Robert als een bijzonder talentvol persoon met een (gedeeld) verlangen om echt alles te weten en te kunnen op het gebied van produceren. Daarnaast is zijn pianospel wonderbaarlijk schitterend en wij vonden dat zijn stijl precies goed paste bij de door ons gecomponeerde akkoorden.

Kunnen we binnenkort meer nieuwe muziek verwachten?

Absoluut! Stay tuned.

Hoe is het om muziek te maken in Jacobiberg, waar veel andere dj’s en producers aanwezig zijn?

Bijzonder inspirerend! Er zitten zoveel producers in de Jacobiberg, veel zijn ook vrienden geworden doordat onze studio’s vlakbij elkaar zitten. Door de Jacobiberg kwamen we ook in contact met Robert (gezien zijn studio zich tegenover die van ons bevindt) en is er een dusdanige verscheidenheid aan smaken en stijlen dat men zijn best moet doen niet geïnspireerd te raken wanneer je je op de Jacobiberg bevindt.

 

Gate44 is ook te beluisteren in onze Berg Beats Spotify Playlist. Klik hier om te luisteren & volgen!