Show menu
We verwelkomen graag nieuwe Residents op de Berg! Afgelopen maand hebben we Cassandra Onck mogen verwelkomen in ons pad. Tijd om wat vragen te stellen aan deze Arnhemse vocalist en songwriter.
Kun je wat over jezelf en je muziek vertellen?

Ik ben Cassandra Onck, een Arnhemse vocalist en songwriter. Mijn muziek is te omschrijven als een kruisbestuiving tussen pop, hiphop en elektronische muziek. Ik schrijf Nederlandstalige songs waarbinnen ik via persoonlijke en herkenbare verhalen ruimte wil maken voor universele vragen. In het schrijfproces laat ik me vaak inspireren door het nieuws en verhalen van wetenschappers. Muzikaal laat ik me nu inspireren door artiesten als S10, Sticks, Fresku en Rayana Jay. En naast mijn eigen projecten werk ik op dit moment ook als coach en artistiek onderzoeker voor ArtEZ.

 

Speelt de huidige corona situatie een rol in het uitbrengen van nieuwe muziek?

Ik heb ervoor gekozen om juist in de corona periode mijn eerste EP te releasen. Dit was eigenlijk meer een inhoudelijke keuze, omdat de muziek thematisch en emotioneel aansloot bij wat er allemaal gaande was. Praktisch was het nogal een zoektocht omdat je nieuwe manieren moest vinden om met je publiek in contact te komen. Gelukkig heb ik in samenwerking met een aantal podia en festivals de afgelopen maanden toch nog nieuwe muziek kunnen schrijven en (digitaal) performen. De Corona-situatie heeft me op bijzondere locaties gebracht zoals een live dak-performance, en een bijzondere live opname in een van de glazen balkons van de Eusebiuskerk die nog uit gaat komen.

 

Hoe is het om muziek uit te maken in de Jacobiberg, waar veel creatief talent aanwezig is?

Vanwege de Corona maatregelen heb ik helaas nog niet zoveel contact gehad met andere artiesten binnen de Jacobiberg. Maar het is op afstand al inspirerend om iedereen bezig te zien en vooral te merken hoeveel verschillende genres en stijlen hier vertegenwoordigd zijn. Het lijkt mij heel erg tof om ook met producers en muzikanten samen te kunnen werken in de toekomst.

 

Kunnen we binnenkort nieuwe muziek verwachten?

Vanaf 2021 gaat er weer nieuwe muziek komen. Ik ben druk bezig met het ontwikkelen van een nieuw muzikaal project dat het vervolg wordt op mijn eerste EP Brokstukken. Het gaat bestaan uit minimaal 5 nieuwe Nederlandstalige alt-pop/hiphop songs waarvoor ik ter inspiratie in gesprek ga met verschillende experts rondom het thema waarheid en vertrouwen. Ondertussen is mijn eerste EP Brokstukken nog te beluisteren op Spotify en komt er nog een bijzondere live video van mijn performance in de Eusebiuskerk online.