Show menu
Kun je jezelf voorstellen en wat vertellen over wat je doet in de Berg?

Hoi, ik ben Alain Kalender, 25 jaar oud. Ik hou me bezig met synthese en muziekproductie. Daarnaast bouw ik ook eigen studio (BRAK Studio) apparatuur en effecten.

 

Waar komt je obsessie voor synthesizers vandaan?

Al sinds ik kind was, was ik met dozen aan het knutselen om hier ‘versterkers’ of andere apparatuur mee te maken, later rond mijn 14e ben ik begonnen met muziek maken in een DAW (Digital Audio Workstation). Pas toen ik 18 jaar oud was kwam ik erachter dat vroeger muziek werd gemaakt met synthesizers. Dus echt fysieke tastbare apparaten inplaats van een paar pixels op je beeldscherm. Sindsdien is de liefde voor synthese enorm uit de hand gelopen.

 

Hoe is het om muziek te maken in de Jacobiberg, waar veel creatief talent aanwezig is?

Heerlijk! Zoveel talent in het pand, iedereen die op zijn eigen manier bezig is. Hier kan je veel inspiratie uit halen. Naast dat zijn er zo hele mooie vriendschappen ontstaan. Met deze mensen kan je je passie mooi delen.

 

Werk je vaak samen met andere Berg residents?

Yes, samen met Thimo Konings (helft van dj-duo Gate 44) zijn we Digi & Toon begonnen. Een combinatie van 2 krullenbollen, synthesizers en live techno.

 

 

Check het YouTube-kanaal van Alain voor zijn werk met synthese en muziekproductie.