Show menu
Een van onze meeste recente nieuwe Berg residents zijn Black Bottle Riot! Black Bottle Riot is zo’n band die je doet verlangen naar een veranda, ook al woon je op dertien hoog. Of naar een John Deere, terwijl je niet eens het brommercertificaat hebt. Waar gaan de heren van Black Bottle Riot aan werken in Jacobiberg? En kunnen wij ze binnenkort nog (online) live zien?
Waar gaan jullie aan werken in Jacobiberg?

Black Bottle Riot zit pas sinds kort in de Jacobiberg, dus we hebben in de afgelopen tijd geklust om de ruimte eigen te maken. Momenteel zijn we bezig met het opzetten van een relaxte oefenruimte in studio-opstelling, zodat we laagdrempelig goede opnamen kunnen maken. Onze geluidsmannen zitten met hun studio om de hoek, dus we hebben alles doorgelust. Toen we hiervoor nog in De Basis in Nijmegen onze eigen ruimte hadden, maakten we op een vergelijkbare manier opnamen van iedere repetitie. Nu hebben we die aanpak verbeterd en willen we eens bekijken of we albumwaardige opnamen kunnen maken in de Jacobiberg. Dat hangt samen met de techniek, maar ook met de omgeving en de sfeer.

 

Wat inspireert jullie bij het maken van nieuw werk?

Dat kan van alles zijn, zolang het maar past bij onze leefwereld en oprecht is. Om te beginnen: whiskey is altijd een inspiratiebron. Een goede gitaar- of drumsound inspireert ook, net zoals een wandeling, boottocht of een goed boek. Tijdens het schrijven van onze meest recente albums ‘Fire’ en ‘Indigo Blues’ speelden persoonlijke uitdagingen een grote rol in onze levens (verslaving, burn-out, echtscheiding, vaderschap, etc) en we merkten dat die albums daardoor een extra laag kregen. Voor onszelf werkte het therapeutisch, terwijl de luisteraar merkt dat we een extra stap hebben gezet in dynamiek, feel en boodschap. Hiernaast is het heerlijk om wat uurtjes te jammen en daar de basis van een nieuwe song uit te halen, dus het is niet zo alsof we constant bezig zijn met ons hart uit te storten hoor.

 

Wat zijn jullie plannen voor na de corona-periode  / in 2021.

Tegen die tijd zullen we een nieuw album klaar hebben – of niet. Dat zien we vanzelf wel; het gaat zoals het gaat. Sommige mensen kunnen ervoor gaan zitten en dan komt er iets. Dat is bij ons niet zo, zeker niet als het gaat om het creatieve proces. Black Bottle Riot werkt best wel traag en dat vinden we eigenlijk wel prima. Als we een vergadering moeten inplannen dan kunnen we dat het best ’s ochtends doen, want anders komt de drank op tafel en dan hebben we daar onze handen vol aan. Daarom werkt serieus overleg in de bandbus op weg naar een show ook voor geen meter bij ons: dan is het te gezellig. We zijn met z’n zevenen (band & crew) goede makkers.

Op de langere termijn werken we wel vanuit een visie en daar houden we gedisciplineerd aan vast. Die visie draait vooral om muziek maken die we zelf graag spelen en horen, onafhankelijk blijven van externe factoren in de muziekwereld en respectvol binnen ons team samenwerken. Dit heeft de afgelopen twaalf jaar goed gewerkt voor ons.

 

Kunnen we jullie binnenkort ergens (online) live zien?

We doen wel wat shows, alleen is het natuurlijk maar de vraag of dat allemaal doorgaat. In de komende tijd zijn de meeste shows voor de zoveelste keer opgeschort. In regio Arnhem staan vooralsnog Luxor Live (Arnhem) en Dru (Ulft) nog wel in de agenda. We zijn aan het onderzoeken of we onze jaarlijkse eindejaarsshow in Doornroosje (Nijmegen) kunnen laten doorgaan. Onze boeker en wijzelf zitten niet stil achter de schermen! Je kunt het beste onze socials in de gaten houden, die zijn het meest up to date.

Een hoop bands, podia, clubs en een enorme groep zzp’ers in de muziekwereld zitten diep in de shit en het duurt nog een tijd voordat er weer wat fatsoenlijk mogelijk is. Iedereen doet z’n best om op andere manieren de maandelijkse rekeningen te betalen, maar leuk is het niet. Daarom willen we bij deze al die toffe lui heel veel sterkte wensen om het hoofd boven water te houden! Keep on keepin’ on.

Benieuwd naar Black Bottle Riot? Beluister hun muziek hier: