Show menu

Popcentrum Jacobiberg, dat nu gevestigd is op De Hes in Arnhem-West, gaat verhuizen naar de Groningensingel 1245 in Arnhem-Zuid. Het team van Jacobiberg is enthousiast om een bijdrage te leveren om Arnhem-Zuid nóg leuker te maken. Het doel is om eind dit jaar de plannen concreet te krijgen met de gemeente en andere betrokken partijen.

Jacobiberg is nu al vijf jaar tijdelijk gevestigd op De Hes in Arnhem-West, waarvan het onzeker was hoelang het popcentrum daar nog kan blijven. De nieuwe locatie is het voormalige terrein van het Lorentz Lyceum in Arnhem-Zuid waar Jacobiberg samen met het Arnhemse politiebureau heengaat. De creatieve broedplaats is enthousiast om Arnhem-Zuid nóg leuker te maken voor jong en oud.

Wethouder Cathelijne Bouwkamp is enthousiast over de plannen voor het terrein van het oude schoolgebouw: “Met deze mogelijke herontwikkeling slaan we twee vliegen in een klap. We vinden een goede herbestemming voor een deel van het bestaande gebouw en we lossen huisvestingsproblemen op voor belangrijke organisaties in onze stad. De vestiging van Jacobiberg is daarnaast voor de buurt een mooie, culturele toevoeging. Er komt ook ruimte voor ontmoeting voor bewoners uit de omliggende wijken. Over de invulling hiervan gaan we graag in gesprek met de wijk.”

Over Jacobiberg 

Jacobiberg is hét popcentrum van Arnhem en omstreken en al meer dan zestig jaar een begrip in Arnhem. Hier kun je alles wat met cultuur en muziek te maken heeft vinden, beoefenen, praktiseren, verspreiden en leren. Je kunt bij Jacobiberg muziekles volgen en oefenruimtes huren waar bands en muzikanten herrie kunnen maken. Ook beschikt het popcentrum over een dj- en producerstudio. Je ziet het popcentrum vaak als (mede-)organisator van gave evenementen zoals de jaarlijkse Paasconcerten in Luxor Live. Jacobiberg vindt creatieve interactie tussen mensen erg belangrijk en dat stimuleren ze met hun broedplaats, die vol zit met creatieve mensen uit Arnhem en omstreken. Jacobiberg residents maken muziek variërend van techno tot rock, van pop tot punk. Loop door de gangen van Jacobiberg’s pand en je komt zeker een paar artiesten, producers of andere creatievelingen tegen!