Show menu

Onze gitaardocent Roman geeft dit jaar naast woensdag, ook op dinsdag les! Hoog tijd om deze succesvolle gitarist opnieuw aan jullie voor te stellen.

1. Kun je jezelf voorstellen en wat vertellen over wat je doet bij de Berg?

Mijn naam is Roman Huijbreghs en ik geef sinds 2016 gitaarles bij de Berg. Op mijn 9e pakte ik voor het eerst de gitaar op en heb die de afgelopen 24 jaar niet meer losgelaten. Mijn grote droom was beroepsmuzikant worden en nadat ik in 2011 afstudeerde aan het conservatorium van Amsterdam werd die droom werkelijkheid. Stijlen waarin ik thuis ben zijn rock, folk, blues, country en pop.

2. Wat zijn lopende projecten waar je nu mee bezig bent?

De band waarin ik speel heet NAVARONE, daarmee heb ik in de afgelopen 13 jaar ontzettend veel moois mee mogen maken, vele optredens door heel Europa, het opnemen van meerdere studio albums en vele radio en TV optredens. Daarnaast heb ik nog mijn eigen solo project, dat is een mooie akoestische, singer-songwriter tegenhanger van de rock die ik met NAVARONE maak. 

3. Wat kunnen mensen van jouw gitaarlessen verwachten? 

Wat je van mijn lessen kunt verwachten is dat je naast het leren van alle benodigde basis technieken kunt rekenen op mijn positieve, motiverende en onverdeelde aandacht. De liefde voor het instrument bijbrengen staat bij mij hoog in het vaandel. Ik geef les aan de hand van muziek die jij zelf mooi vindt. Het is al lastig genoeg in het begin en je gaat als het goed is veel tijd doorbrengen met je gitaar, dus wat is er dan leuker om dit te doen met muziek die jou aan het hart gaat?! 

4. Wat is dé gitaar tip die je (nieuwe) leerlingen meegeeft? 

De belangrijkste tip die ik voor je heb is dat je jezelf tijd moet gunnen. We leven vandaag de dag in een razendsnelle wereld, maar het leren bespelen van een instrument kost tijd, liefde, aandacht en een beetje frustratie op zijn tijd. Wees jezelf hiervan bewust en zie het als een proces dat tijd mag kosten. Vier kleine overwinningen, maak lekker veel fouten en groei langzaam maar gestaag door. Met deze mindset blijft het plezier aanwezig en kun je lekker genieten van het muziek maken. 

Boek gitaarles met Roman hier.