Show menu

Kun je jezelf voorstellen en wat vertellen over wat je doet bij de Berg?

Mijn naam is Fabian Kraal, ik ben drumleraar en band coach op de Jacobiberg. Daarnaast kom ik ook regelmatig op de berg repeteren en opnemen met Dino Kids. 

Wat zijn lopende projecten waar je nu mee bezig bent?
De afgelopen maand was ik vooral met Anne Soldaat op pad, of zoals hij het noemt: de “ASo’s”. 😅 Nu ligt de focus even bij nieuwe muziek van Dino Kids en ik ben nog liedjes van Hans Hannemann aan het instuderen, waar ik binnenkort twee optredens mee heb. En ik ben natuurlijk ook wekelijks op de Jacobi om les te geven. Ik houd wel van die afwisseling! 

Wat kunnen mensen van jouw drumlessen verwachten? 
Op de eerste plaats dat ik naar jou kijk en af ga op wat jij wil doen en dat ik je met enthousiasme die kant op help. De een wil graag de beste drummer ter wereld worden en de ander wil gewoon lekker liedjes drummen… Ik vind het vooral belangrijk dat je er plezier in hebt! 

Wat is dé drum tip die je (nieuwe) leerlingen meegeeft? 
Vertragen! Een nieuw ritme leren kan best even pittig zijn en als je het meteen op topsnelheid probeert te spelen, vlieg je gemakkelijk uit de bocht. Door te vertragen geef je je brein meer tijd om alles te verwerken en heb je het uiteindelijk veel eerder onder de knie!