Show menu

Met ruim 70.000 unieke kijkers, meer dan 365 shows en ruim een miljoen minuten aan bekeken content bestaat het platform vandaag precies één jaar.

Om het gemis van livemuziek in de stad te verzachten lanceerde de twee Arnhemse popinstellingen Luxor Live en Popcentrum Jacobiberg een jaar geleden het online livestream-platform Arnhem Live. De studio viert vandaag haar 1-jarige bestaan met een speciale uitzending van talkshow ‘De AA Meeting’. Het platform biedt tot op heden een podium aan de lokale en ook steeds meer landelijke popscene.

Met de komst van een platform als Arnhem Live is er een speelplek gecreëerd waarbij diversiteit en de ruimte voor talentontwikkeling een online podium hebben gekregen. Daarbij bereikt Arnhem Live muziekliefhebbers verspreid over het hele land met kijkers uit onder andere Arnhem, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Het platform biedt een breed programma aan voor lokale makers, dit varieert van muzikanten in de breedste zin tot aan theatergroepen en communities die hun stem willen laten horen.

Programma Arnhem Live
Arnhem Live heeft sinds de start via de website www.arnhemlive.nl ruim 70.000 unieke kijkers mogen verwelkomen, die gezamenlijk meer dan een miljoen minuten content hebben bekeken middels de website en de Facebookpagina. Het populaire programma ‘De Alles Arnhem Meeting’ draait al wekelijks vanaf de start van Arnhem Live en heeft een stabiele fanbase opgebouwd van ruim 250 unieke kijkers per aflevering. Het programma biedt ook een plek voor communities als ‘Indifferent Podcast’ een partij die maatschappelijke topics aankaart. Deze organisatie wist zelfs Burgermeester Marcouch te strikken als gast in een van hun uitzendingen.

Andere grote uitzendingen waren o.a. afgelopen Koningsnacht met ruim 2.500 unieke kijkers verdeeld over 10 kanalen van onafhankelijke partijen, het NYE-feest met 3.000 kijkers en de Jacobiberg Paasconcerten die dit jaar voor het eerst online plaatsvonden.

Over Arnhem Live
Op de website www.arnhemlive.nl kijk je iedere avond om 20:00 naar een nieuw programma. De uitzendingen zijn voor iedereen gratis live te volgen en terug te kijken. Ook is het mogelijk om het platform te supporten, hiervan komt negentig procent ten goede van de optredende artiest, de rest wordt gebruikt om het platform in de lucht te houden. De drie volledig ingerichte hoeken van de studio hebben allemaal een eigen functionaliteit en uitstraling en bieden o.a. ruimte voor het registreren van liveoptredens, live-sets van dj’s en het maken van webradio, podcasts en popquizen.