Show menu

Het online livestream-platform Arnhem Live zendt dinsdag 1 september om 20.00 uur alweer de honderdste uitzending uit. Initiators Popcentrum Jacobiberg en Luxor Live slagen erin een betekenisvol podium aan de stad toe te voegen met kijkcijfers die ver boven verwachting zijn.

Met het behalen van deze mijlpaal kondigt Stefan Rebergen, directeur Jacobiberg en Luxor Live, aan het platform Arnhem Live verder voort te zetten. “De kijkcijfers zijn ruim boven verwachting, maar zeker niet leidend. Het is wel een mooie bevestiging dat we hiermee voor zowel muzikanten als een groot publiek in een bepaalde behoefte voorzien.”

Arnhem Live heeft sinds de start via de website arnhemlive.nl ruim 10.000 unieke kijkers mogen verwelkomen, die gezamenlijk meer dan 150.000 minuten content hebben bekeken. Via de sociale media van Arnhem Live en partners is het bereik nog vele malen groter; daar bekeken ruim 130.000 unieke kijkers gezamenlijk meer dan 100.000 minuten content.

Het initiatief om een online podium aan de stad toe te voegen stond volgens Rebergen al langer op de planning maar kwam dankzij corona in een stroomversnelling. “Met de komst van een online podium als Arnhem Live creëren we meer speelplekken, diversiteit en ruimte voor talentontwikkeling in Arnhem. We bereiken daarbij ook meer muziekliefhebbers verspreid over het land en hebben bijvoorbeeld veel kijkers uit Amsterdam, Utrecht en Nijmegen.”

Uit laatstgenoemde stad weten ook steeds meer makers en muzikanten Arnhem Live te vinden. Er is inmiddels een flinke wachtrij met in te plannen shows. Rebergen is dan ook erg blij met het draagvlak onder muzikanten. “We faciliteren voor muzikanten professionele opnames en bouwen hiermee gezamenlijk een archief op, vol mooie content voor muziekliefhebbers.” Hij roept ook op om vooral onverminderd verzoeken te blijven insturen, gezien Arnhem Live de ambitie heeft om verder uit te breiden.

Het populaire programma De AA Meeting (Alles Arnhem red.) vormt het decor voor de honderdste uitzending. In dit programma komt al het Arnhemse muzieknieuws aan bod en wordt deze editie een deel van de crew achter de schermen van Arnhem Live geïnterviewd. Dit programma wordt dinsdag 1 september om 20.00 uur via de website www.arnhemlive.nl uitgezonden.