Show menu
Nederlandstalige pop- en rockband
Okesweer

Okesweer is een band uit Arnhem die Nederlandstalige pop en rock liedjes speelt. De rode draad in de liedjes zijn de thema’s van de hedendaagse eind dertiger / begin veertiger, kortom liedjes die dicht tegen het echte leven van de bandleden aan schurken. 

Het ontstaan van de band is terug te herleiden naar het einde van de vorige eeuw toen toetsenist Richard Vleeming en een aantal vrienden begonnen met nummers te repeteren. Parallel daaraan speelden gitarist Stef Visser en bassist René Giesbertz in Limburg al samen in verschillende bandjes. Een jaar of 5 geleden kwam langzaam de huidige bezetting tot stand en sindsdien is alles in een stroomversnelling geraakt. 

In de afgelopen jaren zou je Okesweer hebben kunnen leren kennen als een coverband, dat af en toe een eigen liedje tussen de bekende Nederpop klassiekers doorspeelde tijdens optredens. Maar de band is ook altijd blijven werken aan meer en nieuw eigen materiaal.

Drie jaar geleden dook de band de Arnhemse Stable studio in om 3 nummers op te nemen, waaronder het nummer “Dichtbij” dat in 2018 en 2019 in de Gelderse top 100 terechtkwam, met een topnotering in 2019 op plek nummer 10. Eind 2018 is er begonnen met het werken aan wat uiteindelijk het debuutalbum “Mannen van het bedreigde soort” is geworden. Het proces werd echter bruut onderbroken door het overlijden van Roel Toering, die na de opnames uit 2017 ook het album zou gaan produceren. Uiteindelijk heeft de band daarna Peter Vincent bereid gevonden om het album te produceren. 

In het laatste kwartaal van 2019 hebben de opnames plaatsgevonden en nu ligt er dus het album “Mannen van het bedreigde soort”. De titel is een verwijzing naar het nummer met dezelfde naam, dat ook op het album te vinden is. Na een geslaagde albumrelease eind februari 2020 in een uitverkocht Luxor, gebeurde wat niemand had zien aankomen: Corona legde alles plat. Nou ja, bijna alles want hoewel optreden niet meer kon heeft Okesweer zich vastgebeten in het verbeteren van alle nummers op het repertoire. Een resultaat daarvan is een EP met een aantal covers en de nieuwe single ‘De Zon Breekt Door’ die in 2022 uitkwam.