Show menu
Docent Produceren & Toetsen
Bud Kolk producerles producer docent

Bud Kolk is sinds oktober 2022 producerdocent en sinds februari 2023 toetsendocent bij Popcentrum Jacobiberg.

Hij stelt zich aan jullie voor: “Ik ben Bud Kolk, een Arnhemse producer, songwriter en toetsenist en ik maak al bijna 20 jaar muziek. Voordat ik serieus een instrument leerde spelen was ik al bezig met het maken van muziek op de computer. Wanneer ik muziek luisterde en iets hoorde wat mij raakte, probeerde ik dat terug te brengen in mijn eigen muziek. Soms was dat een melodie, soms juist de harmonie of het ritme, andere keren was het de klank van één instrument, of juist hoe alles bij elkaar klonk. Inmiddels heb ik er mijn beroep van gemaakt en geef ik les in muziekproductie.

Als producer bespeel je niet één instrument, maar je houdt je bezig met het gehele muziekstuk. Misschien maak je een beat voor een rapper, een track voor in de club, het deuntje voor een reclame of de muziek voor een popzangeres, en wellicht schrijf je ook mee aan de tekst. Het is van alles wat en dat maakt het zo leuk. Je hebt de mogelijkheid om een hele song te maken, in je eentje of samen met andere muzikanten.

In 2015 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede. Daarna heb ik als producer o.a. veel muziek gemaakt met artiesten (Jeangu Macrooy, Pete Philly, Nona), voor radiostations (o.a. NPO Radio 2, 3FM), commercials (o.a. Toyota, Rituals, AH).”

Fotograaf: Rinse Fokkema

Socials

instagram

Bud Kolk in het nieuws

Cassandra Onck

Resident releases november 2022

De afgelopen maand zijn er veel tracks uitgekomen van Berg Residents! ✦ Cassandra Onck bracht naar single […]
Producer docent Bud Kolk

Nieuwe docent producerles: Bud Kolk

Goed nieuws: we hebben een nieuwe docent voor onze producerlessen! Hij stelt zich aan jullie voor: “Ik […]