Jacobiberg Paasconcerten #44 in Luxor Live

What’s up doc? Ook dit jaar zijn ze er weer: de Paasconcerten! Op de tweede paasdag vindt dit gratis toegankelijke Jacobibergse festival alweer voor de 44ste keer plaats en net als vorig jaar neemt het langstlopende popfestival van Arnhem het hele pand van Luxor Live over!

 

Het programma is traditiegetrouw weer een paasbeste afspiegeling van wat er muzikaal bruist bij Popcentrum Jacobiberg en daarbuiten. Je kan los op punk in de bovenzaal, singer-songwriters, triphop en dj’s vinden in de kelder, springen op de beste lokale pop- en rockhelden in de grote zaal, als een hondsdol konijn de dansvloer claimen. 

 

Het festival wordt gepresenteerd en muzikaal omlijst door rapduo Featherweights  en je hoeft tussen alle muzikale traktaties door niet naar huis want de mensen van ‘Opgerold’ zorgen dat er lekkers te eten is. Mocht je even niks te doen hebben? Dan kan je ook nog paaseieren gaan zoeken in het pand en op zoek gaan naar het gouden ei.

 

Het programma bestaat uit: Storksky, Maple, Levi Noah, Paracetamøl, De grote boodschap, Dino Kids, De materie, Black Burned Blimp, Kinstmit, Just Big Hills, Maggie’s Flock, Day-One en Dj Clojo.

 

Klik hier voor het facebook evenement

 

 

Maggie’s Flock
De zeskoppige band Maggie’s Flock komen samen met hun stevige folkrock optreden. Met een vlijmscherp gevoel voor humor en thema’s als drank, liefde, moord en chaos leggen ze de link met de ‘story tellers’ uit de traditionele folk.

 

De materie
De Materie is de enige band die Nederlandstalige Kraut maakt. Door het samenvoegen van verschillende achtergronden en voorkeuren ontstond een uniek muzikaal idioom. Samen met hun veelzeggende nummers treden ze op.

 

Storksky
Het rock duo Storksky staat na een lange tijd weer op het podium met voornamelijk stoner, blues en mathrock-invloeden. Storksky vormt een zeer volwassen sound met lage catchy gitaarlijnen, lompe drums en falsetto vocalen. 

 

DJ Clojo
DJ Clojo heeft de voorgaande jaren traditiegetrouw de paasconcerten afgesloten en ook bij deze editie zal hij er weer staan. Met fijne indie plaatjes die hij, tussen de bands door, speelt in de grote zaal houdt hij de sfeer er lekker in.

 

Black Burned Blimp
De rockband Black Burned Blimp komen een gaaf optreden neerzettem! Met een mix tussen experimentele rock, een beetje punk en de heavy sound van Stone rock klinken ze als een monster die op bezoek is bij Disneyland. 

 

Paracetamol
Met obsessie en frustratie verwerkt in de muziek van de vierkoppige garage punkband Paracetamøl. Hun nummers gespeeld met een dwingende aandrang voor meer gaan ze een sfeervolle performance neerzetten.

 

Kinsmit
De sing-songwriter Kinsmit speelt songs waarbij gedichten zijn vertaald naar muziek. Creativiteit, vakmanschap en concentratie vormen de kern van een KINSMIT-performance. Met zijn werk dat is ontstaan uit 13 zelfportretten treedt hij op. 

 

Maple
De Amsterdamse band Maple brengt zijn muziek op smaak in het grensgebied tussen Britpop en powerpop. Zelf noemen ze het ‘Fuzzpop’ en met hun nieuwe album zijn ze ready om te rocken bij de paasconcerten! 

 

Dino kids
Met diepe grooves verses eigenzinnige gitaren omlijst door galm en fuzz. Als luisteraar word je heen en weer gegooid tussen broeierige, hypnotiserende dekens van geluid en opzwepende autoachtervolging-tunes.

 

Levi noah
Met vier albums en vier ep’s vol spannende ik-doe-het-lekker-zelf-lo-fi-slaapkamer-pop klinkt Levi Noah van internationale allure. Van death star tot Castle is het piepklein en breekbaar (als Nick Drake) tot snerpend rauw (als Ben Gregory van Blaenavon) en intens alsof het uit de tenen komt (als Jeff Buckley). 

 

Just big hills
Zijn melancholische lofi trip-hop beat draagt je weg en vormt de perfecte basis voor late night sessies. Hij bracht een paar maanden geleden zijn eerste EP uit en had vrijwel meteen luisteraars uit LA, Londen en Jakarta. 

 

Day-one
Future beats, hiphop, r&b, funk, afro en trap. Dit kan je verwachten bij een set van DJ duo Day-one. Joël Pasanea en sebas Kakisina zijn twee vrienden die elkaar al sinds groep 4 kennen en sinds die tijd samen muziek maken en dat is uitgegroeid tot wat ze nu doen, namelijk draaien in clubs op landelijke schaal.

 

De grote boodschap
De Grote Boodschap is een trash/sludge/grind band uit Arnhem. Met snoeiharde korte nummers met beukende drums en Nederlandstalige zang maken ze een opvallende verschijning op elk podium. Hun muziek is hard, snel en dieper dan je denkt. Ze schudden je wakker en laten je happend naar lucht, nadenken over het leven.

 

popcentrum jacobiberg

Utrechtseweg 310, Arnhem • gebouw H02

0264422106 • info@jacobiberg.nl