Show menu

Ontdek en beleef muziek bij de Open Dag van Popcentrum Jacobiberg!

Op zondag 4 februari is het eindelijk weer tijd voor de jaarlijkse Open Dag van Popcentrum Jacobiberg! We gooien van 13.00 tot 17.00 uur onze deuren wagenwijd open. Ben jij benieuwd of er stiekem muzikaal talent in jou schuilt? Of wil je gewoon ontdekken wat er allemaal gaande is in ons grote pand? Kom langs bij Open Dag Jacobiberg en ontmoet gelijkgestemde muziekliefhebbers, proef de unieke sfeer, ontdek nieuwe geluiden en laat je inspireren in ons pand door alles wat met muziek te maken heeft!

Open Dag Jacobiberg

open dag jacobiberg

Wat staat er op het programma? Er is een hele lading aan optredens van bands, docenten en leerlingen van de popschool. Ontdek daarnaast allerlei creatieve ruimtes in Jacobiberg, waar muziek tot leven komt. Loop van lokaal naar lokaal en probeer instrumenten uit, gluur naar binnen bij onze oefenruimtes, leer van alles bij unieke, muzikale workshops, ontdek welke popsterren er bij ons rondlopen en nog een heleboel meer. Onze enthousiaste docenten staan klaar om al je vragen te beantwoorden, uitleg te geven, te laten ervaren en je te inspireren op muzikaal gebied. Kortom: een dag vol muziek! Scroll naar beneden voor het complete programma + timetable. Ontdek je tijdens de Open Dag dat muziekles je een gelukkig mens maakt? Daar worden wij ook gelukkig van en dus krijg je een proefles cadeau van ons als je je ter plekke vrijblijvend inschrijft ervoor (normaal €15).

Timetable

Open Dag Jacobiberg vindt plaats op zondag 4 februari van 13.00 tot 17.00 uur – nog één keer in ons pand op Arnhems Buiten.  Je vindt ons aan de Utrechtseweg 310, gebouw H02. Kom en geniet van de Open Dag op deze vertrouwde locatie, voordat we later dit jaar verhuizen naar een nieuwe locatie in Arnhem-Zuid. Voor meer informatie over onze nieuwe locatie in Arnhem-Zuid, klik hier.

Je bent van harte uitgenodigd om gezellig langs te komen met al je vrienden en familie! Tot 4 februari bij Jacobiberg – waar muziek leeft. 

Open Dag Jacobiberg Programma details

✦ RIPTIDE ✦ 

Riptide is een band onder begeleiding van onze drumdocent Ramon Rambeaux, met uit Igoné op zang en toetsen, Lotje op gitaar, Nikolau op basgitaar, Rinske op gitaar en Sara op drums. De band bestaat inmiddels al twee jaar, met als hoogtepunt de Jacobiberg Bandavond afgelopen juni in Luxor Live. Daar zette ze een te gek optreden neer! Op onze Open Dag zijn ze er weer bij, ze spelen van 13.30 tot 14.00 uur in de Vissenkom (popschool)!

✦ SENN JACOBS (NAZARETH RECORDS) ✦

Senn Jacobs is een professionele artiest en producer met meer dan 24 jaar ervaring in de muziekscene en is getekend bij onze residents Nazareth Records. Zijn muzikale reis begon met de lancering van de debuut EP ‘Moonwalk Op De Melkweg,’ waarin zijn unieke artistieke visie tot uiting komt. Senn’s herkenbare productie stijl laat een subtiel evenwicht horen tussen diverse invloeden. Naast zijn nieuwste releases, deelt hij zijn kennis graag met anderen; tijdens de Open Dag!

50-50 open dag jacobiberg

✦ 50-50 ✦

Ontmoet: 50-50! Deze all-start band volgt bandles van docent Solon bij Jacobiberg en bestaat uit zangeres Qiën, gitaristen Leander en Iker, toetsenist Jules en drummer Kiet. Omdat de basgitarist recent stopte met de band, speelt zondag Roan speciaal mee op de basgitaar, all the way from Elst! Tijdens de Open Dag spelen ze pop/rock covers van 15.10 tot 15.40 uur in de Vissenkom (popschool).

franklin open dag jacobiberg

✦ FRANKLIN ✦  

Franklin is een singer-songwriter met een hart voor songs die als een warme deken om je heen vallen. Zijn muziek, geïnspireerd door grootheden als Curtis Mayfield, Bob Marley en de Motown-sound, maken je dag altijd een beetje beter. Franklin speelt van 14.30 uur tot 15.00 uur in oefenruimte Lowlands.

vani open dag jacobiberg

✦ VANI (NAZARETH RECORDS) ✦

Vani is een opvallend talent onder de vlag van Jacobiberg residents Nazareth Record. Als ervaren lid van NLYSB deelt Vani tijdens zijn workshop niet alleen zijn unieke sound, maar deelt hij ook vol passie zijn creatieve proces. Ontdek hoe Vani te werk gaat tijdens de workshop!

✦ GODAN HANDPAN ✦ 

Al ruim tien jaar bouwt Jesse Smits handpannen, onder de naam Godan Handpan. Het instrument maakt hij voor zichzelf en andere wereldwijde liefhebbers, die dezelfde smaak qua gedrag en geluid in Jesse’s handpannen waarderen. Naast het vervaardigen, bespeelt Jesse de instrumenten ook graag. Hoe klinkt dat eigenlijk? Hoe bouw je een handpan en hoe werkt een handpan überhaupt? Jesse legt dit je tijdens de open dag uit en speelt op – door hemzelf gebouwde – handpannen!

✦ I&I FOUNDATION MEETS 2INCHSOUND ✦

I&I Foundation is een nieuwe, zevenkoppige reggae-band, gevestigd in Arnhem met een eigen sound en stijl. De band bestaat uit Imme op de drums, Menoj op de basgitaar, Tjaka en Linton op gitaar, Erik op keys, Arjen op percussie en Lighta als leadzanger. Tijdens de Open Dag treden ze voor het eerst op! Dit gebeurt gelijk in een speciale setting, want de band zal worden versterkt over het soundsystem van de Arnhemse reggae-veteraan 2InchSound!

✦ CRASHCOURSE DJ’EN ✦ 

Onze gloednieuwe dj-docent Thimo Konings is ook aanwezig tijdens de Open Dag! Op een laagdrempelige manier laat hij je zien dat dj’en toch echt wel veel meer is dan één nummer draaien en daarna de volgende instarten. Benieuwd wat een dj nou wél precies doet? Of wil je een keer je twee lievelingsplaten in elkaar laten overlopen? Met Thimo’s laagdrempelige uitleg begrijp je al snel wat die schuifjes en knopjes doen!

✦ BASTIAAN PRASA ✦ 

Bastiaan Prasa is een Nederlands-Sri Lankaanse singer-songwriter. Hij schept met een dromerige wereld met zijn originele akkoordenwerk en teksten over natuur, liefde, surrealisme en zijn eigen mentale demonen. Sinds zijn podiumdebuut in februari 2023 stond hij al zo’n veertig keer op het podium en won hij afgelopen december de Plank AAwards voor Beste Arnhemse Nieuwkomer in 2023! Terwijl nieuwe shows voor 2024 binnen druppelen, werkt Bastiaan Prasa met een percussionist en bassist aan zijn debuutalbum. Check hem a.s. zondag om 15.30 uur in onze oefenruimte Lowlands! 

✦ WORKSHOP TREMOLO TECHNIEKEN ✦ 

Onze gitaardocent Cyril Whistler geeft tijdens de Open Dag een unieke workshop! De tremolo (de wat?!), oftewel de whammybar, is een bijzonder onderdeel van de gitaar. We kennen het allemaal van The Shadows, maar Jimi Hendrix was een van de eerste gitaristen die echt gebruikmaakte van dit speciale veersysteem in de gitaar. Later volgden Richie Blackmore, Yngwie Malmsteen en natuurlijk Eddie Van Halen. Ze komen allemaal voorbij in de workshop

✦ LOU’S ENDS ✦

Tijdens onze Open Dag check je o.a. een concert van Lou’s Ends in onze Best Kept Secret oefenruimte. Deze act is een nieuwe alternatieve rockband, gevormd door Anna Baartmans en schrijft over het verwerken van grote veranderingen in het leven, kleine ongemakken en de sleur van de werkvloer. Hoe zou het klinken als de Foo Fighters zouden spelen op de bruiloft van PJ Harvey en Nick Cave, met Josh Homme als ceremoniemeester? Kom er zondag op de Open Dag achter! 

✦  LOESJE

Ook Loesje is aanwezig op onze Open Dag. Wie is Loesje? “Ik wil best zeggen wie ik ben, maar pin me er niet op vast.” De beste manier om Loesje te leren kennen (als je haar nog niet kent), is door haar posters te lezen. Loesje is actief sinds 1983 en heeft duizenden posters uitgebracht. Sinds een paar jaar woont ze in ons gebouw! In de gang naar Loesje toe zullen we beroemde posters van Loesje hangen en in de ruimte van Loesje zelf kunnen mensen na wat uitleg en kennismaking met Loesje en meeschrijven aan mooie Loesje teksten!

✦ HERMAN ✦

Herman is niet zomaar iemand, hij bestaat uit vijf personen: Dirk is zijn stem, Erik en Irma zijn z’n gevoelige snaar, Richard en Dave zijn kloppend hart. Hij creëert een unieke mix van folk, punk, ska en de Nederlandse taal. Herman schrijft zijn eigen liedjes en zingt over zware onderwerpen zoals politiek; dat komt doordat Herman folkpunker is. Herman speelt tijdens de Open Dag in de Best Kept Secret oefenruimte!

Over Jacobiberg

Jacobiberg is hét popcentrum van Arnhem en omstreken en al meer dan zestig jaar een begrip in Arnhem. Hier kun je alles wat met cultuur en muziek te maken heeft vinden, beoefenen, praktiseren, verspreiden en leren. Je kunt bij Jacobiberg muziekles volgen en oefenruimtes huren waar bands en muzikanten herrie kunnen maken. Ook beschikt het popcentrum over een dj- en producerstudio. Je ziet het popcentrum vaak als (mede-)organisator van gave evenementen zoals de jaarlijkse Paasconcerten in Luxor Live. Jacobiberg vindt creatieve interactie tussen mensen erg belangrijk en dat stimuleren ze met hun broedplaats, die vol zit met creatieve mensen uit Arnhem en omstreken. Jacobiberg residents maken muziek variërend van techno tot rock, van pop tot punk. Loop door de gangen van Jacobiberg’s pand en je komt zeker een paar artiesten, producers of andere creatievelingen tegen!