Show menu

Popcentrum Jacobiberg presenteert: Summerschool! Meer dan twee weken lang bieden we 13 workshops aan. We sluiten de Summerschool af met Jacobus Woodrock Sessions op 24 en 25 juli (meer info volgt).

Tickets zijn te koop vanaf maandag 28 juni. Wees er snel bij want er zijn een maximaal aantal personen per workshop!

Koop je tickets via deze link! (KLIK)

Workshop Meerstemmige Zang – 5 juli

Vind je het leuk om samen (meerstemmig) te zingen maar wil je wel eens weten of je het eigenlijk wel op de juiste manier doet? In deze groepsworkshop leer ik je de beginselen van verantwoord zingen en krijg je van onze zangdocente Lienke tips & tricks over hoe je het zingen voor jezelf makkelijker kan maken en gaan jullie samen een liedje oefenen en zingen. Deze workshop is voor beginners vanaf 18 jaar, van 19.00 tot 22.00 uur.

StageFit met Project Naza Fit! 7, 10, 14 & 17 juli

Ben je klaar om na de lockdowns wegens COVID-19 weer fit te worden voor op het podium? Doe dan mee met deze outdoor bootcamp, gegeven door Berg resident Cas van Nazareth Records. Neem sportkleding, een flesje water en een handdoek mee. Met een speciaal actie tarief voor de Summerschool: €5 in plaats van €8. Aanmelden voor StageFit doe je door een mail te sturen naar info@jacobiberg.nl. Betaling voor deze workshop vindt contant plaats op de dag zelf.

Workshop Songwriting – 8 juli 

Zing je graag, heb je eerder al zangles gehad en wil je graag leren hoe je je je eigen liedjes schijft? Of ben je al een songwriter maar kun je wel wat hulp of begeleiding gebruiken? Ook als je geen instrument bespeelt kan dat. In deze workshop leer je de ins & outs over hoe je zelf een liedje kunt schrijven. Je krijgt tips & tricks van onze zangdocente Lienke om het overzichtelijker en makkelijker te maken. Deze workshop is bedoeld voor beginners of semi-gevorderden vanaf 16 jaar en vindt plaats van 19.00 tot 22.00 uur.

Workshop Sound Design – 14 juli

Leer geluid op te nemen en naar je eigen hand te zetten! Door het analyseren van geluid en effecten toe te passen met behulp van gitaar pedalen of muziekproductie technieken kan je
een gesproken woord in een instrument veranderen, de laser schoten van starwars namaken of je eigen instrument extreem anders laten klinken. Ben jij producent, gitaareffect freak, componist of audiofanaat? Dan is deze workshop zeker wat voor jou! Hij vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur.

Workshop Live Acts en Riders – 15 juli 

Deze workshop is een masterclass over de voorbereiding op live optredens.
Leer om op het podium de hele band aan te kunnen sluiten en aan een podium te laten weten wat je gaat doen en nodig zult hebben in een universeel format. Deze workshop is bedoeld voor beginnende bands, muzikanten en/of artiesten opweg naar hun eerste gig en vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur.

Workshop Songwriting met band – 15 juli

Hoe schrijf je een eigen liedje samen met een bandje/muzikanten? In deze workshop leer je van een zangdocent en banddocent samen te werken met muzikanten en hoe je met een live
bandje muziek maakt en een liedje schrijft. Ben je 16 jaar of ouder en (semi-) gevorderd? Dan is deze workshop wat voor jou! Hij vindt plaats van 19.00 tot 22.00 uur.

Workshop Performance & Dans – 16 juli

Zou je graag willen leren hoe je jezelf als vocalist/artiest beter presenteert op het podium? Zou je graag willen leren hoe je het beste kunt zingen terwijl je danst? In deze workshop leer je van een vocalcoach/performer en dansdocente hoe je dat het beste kunt doen en studeren jullie samen een choreo in. Bij genoeg inschrijvingen van songwriters gaan jullie ook aan de slag met het schijven van een eigen liedje dat je vervolgens ook gaat presenteren.
Deze workshop is bedoeld voor gevorderden vanaf 18 jaar oud, podium- en/of danservaring is een pré.

Jacobi’s Slagwerkdag – 17 juli (GRATIS!)

Open dag voor drumlessen, voor nieuwe geïnteresseerden in drumles van alle leeftijden. Deze slagwerkdag vindt plaats van 12.00 tot 16.00 uur en is gratis!

Workshop Filmmuziek en Orchestratie – 21 juli 

Tegenwoordig hoor je in veel films gebruik van orkest geluiden. Maar dit kan voor veel meer worden toegepast. De kunst is om een nep orkest echt te laten klinken en hoe dat moet leer je
in deze workshop. Aan het eind heb je de kennis om een orkest uit een computer zo echt mogelijk te laten klinken. Deze workshop is bedoeld voor producers die meer willen weten van orchestratie en vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur.

Workshop Loopstation – 22 juli

Altijd al willen loopen zoals ed sheeran? Leer nu hoe het moet! In deze cursus leer je alle ins en outs van je loopstation, hoe je ermee om kan gaan, hoe je ermee kan spelen en hoe je het kan gebruiken om muziekstukken te maken. Deze workshop is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is om met loopstations te gaan werken en vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur.

Workshop Muziek Notatie – 23 juli 

Als muzikant is het handig te kunnen noteren wat je speelt, of een partij te kunnen maken voor je medemuzikanten. In deze workshop leer je 4 type notaties die worden gebruikt in de muziekwereld: notenschrift voor instrumenten, notenschrift voor percussie, akkoordschrift en tabblatuur voor gitaar. Dit doen we door middel van het gebruik van software die voor iedereen beschikbaar is. Aan het einde zul je jezelf en medemuzikanten kunnen informeren wat ze moeten spelen.
Deze workshop is bedoeld voor muzikanten die al aardig kunnen noten lezen en dit graag zelf willen uitschrijven.

JacoBUS Woodrock Sessies – 24 & 25 juli

We sluiten de Summerschool af met jacoBus Woodrock Sessies waar leerlingen samen met hun docenten een concert/presentatie zullen geven. Meer info hierover volgt.

Koop je tickets via deze link! (KLIK)