Show menu

Get to know de Berg a.k.a Popcentrum Jacobiberg.

Onze deuren staan altijd open, maar zondag 2 februari extra want dan vieren wij open dag! Altijd al een uitgebreid kijkje willen nemen in de Berg? Kom dan op 2 februari langs en bewonder onze oefenruimtes, ateliers, studio’s en meer!

Open Berg
Ook dit jaar is er weer een breed scala aan optredens van Jacobiberg residents en leerlingen. Daarnaast kun je een kijkje nemen in de lesruimtes, dj-ruimtes of producerruimte waar, hoe kan het ook anders, muziek gemaakt wordt. Misschien wil je wel even meedoen? Of proeven hoe het is om gitaar of zangles te nemen aan de popschool. Dat kan! Op de open dag nodigen we ook Jacobiberg-bands uit om hun kunsten te laten zien. O.a. Sledeon, Harry’s Gone, Jack in the Box en FLY zullen optreden. 

Docenten
Onze docenten zou je kunnen kennen van Navarone, Kenny B, Wild Romance en het spelen met vele grote namen. Al onze docenten hebben conservatorium genoten en staan zelf nog met regelmaat op het podium. Je kon ze afgelopen zomer vinden op festivals als Lowlands, WooHah, Zwarte Cross, Paaspop.

De Jacobiberg biedt diverse lesvormen aan. Je kunt kiezen uit solo-, duo- of groepslessen. Voor zang en gitaar worden ook korte beginnerscursussen gegeven. Tijdens de open dag zijn veel docenten aanwezig. Natuurlijk is dit een ideaal moment om eens even te kletsen met één van onze docenten. Kortom, zondag 2 februari is een ideale kennismaking voor iedereen die nog twijfelt over het nemen van muziekles

Muziek bij de Buren Arnhem
Jacobiberg is dit jaar tevens een locatie van Muziek bij de Buren Arnhem. Speciaal onderwijs zal de gehele dag door optreden verzorgen in het pand. Speciaal Onderwijs neemt je mee; een schoolreis bezegeld met humor, psychedelica en kindergekrijs. Laat je verleiden door misplaatste metaforen en vage hersenspinsels. Muzikaal sterk, tekstueel verrassend en visueel apart.

Tijd en datum
De open dag van Jacobiberg vindt plaats op zondag 2 februari in Arnhems Buiten. Je vindt ons aan de Utrechtseweg 310 gebouw h02. Je bent welkom vanaf 12:00 en we spelen door tot 17:30.

Over Jacobiberg
Popcentrum Jacobiberg aka de Berg is al meer dan tien jaar een begrip in Arnhem met name door haar hedendaagse aanpak. Je krijgt geen stoffige theorie of klassieke les maar we werken met de muziekstijl die jij zelf wil leren. Wil je gitaar leren spelen omdat je van de Foo Fighters en John Mayer houdt? Dan beginnen we natuurlijk niet met een klassieke Spaanse akoestische gitaar, maar meteen met de elektrische gitaar.

Het volledige programma maken we op een later tijdstip bekend.