• Paasconcerten #43

    Op deze Tweede Paasdag presenteert Popcentrum Jacobiberg de 43ste editie van de Paasconcerten voor de eerste maal de in Luxor Live. De Paasconcerten zijn het langstlopende popfestival van Arnhem waarbij elk jaar beginnend en gearriveerd lokaal talent zich aan het publiek kan presenteren. Op deze 43ste editie kan je vanaf 15.00 uur gratis genieten van acts als: Corduroy, […]

Songwriting

Zonder idee geen muziek. Of je nou korte en bondige liedjes speelt in een popband, keihard staat te beuken met je punkrocktrio, improviseert op instrumentale stukken met je fusiongroep of jouw belevingswereld probeert te vertolken op een akoestische gitaar: alles begint met een muzikaal idee!
Nou kun je met je instrument op schoot wachten op inspiratie voor een nieuw nummer, liedtekst of ander muzikaal idee, maar je kunt jezelf ook vaardigheden eigen maken, waarmee je het creatieve proces kunt sturen. Deze vaardigheden kun je leren in onze nieuwe cursus ‘Songwriting’.

Doel van de cursus: een gereedschapkoffer vullen voor muzikanten die van songwriting een vaardigheid i.p.v. een toevalstreffer willen maken.

De cursusleider is Pieter Holkenborg. Hij is de zanger/gitarist van Automatic Sam. Een avontuurlijke gitaarband waarvoor hij sinds de oprichting in 2008 het songmateriaal schrijft. Daarnaast speelt hij in het Amerikaanse improvisatie collectief Ten East, de freejazzband MÖTHRA! en maakte hij ooit deel uit van o.a. de bands Shaking Godspeed, Woost en Backcorner Boogie Band. Voor al deze verschillende groepen schreef hij muziek, teksten, riffs, melodieën en arrangementen. “Genres bestaan niet en één noot kan al de basis voor een nieuw muzikaal idee zijn.”, aldus Pieter.

In 5 lessen van 1 uur leer je in een klein groepje de kneepjes van het vak.
Lesdata: 6, 13, 20, 27 maart en 3 april*
20:15, bovenzaal Jacobiberg
cursusprijs: € 120,-
De inschrijving is momenteel gesloten.

Globaal lesplan cursus Songwriting 2017

Les 1
Aftrap, einddoel en luisteren naar jezelf en anderen.
Introductie in de begrippen dynamiek, structuur, maatsoort, instrumentarium, opbouw en melodie.
Les 2
Teksten schrijven
Les 3
Muzikale stijlvormen
Les 4
Voor inspiratie is geen geduld nodig!
Aan de slag met eigen werk
Les 5
Afsluiting

*bij onvoldoende inschrijvingen kan het zijn dat de data veranderen of de cursus geen doorgang vindt.

2 Comments to Songwriting

  1. Netty's Gravatar Netty
    28 februari 2017 at 12:14

    Mijn dochter heeft interesse in de cursus songwriter…
    Wat zijn de lestijden?

laat een bericht achter

You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>