Jean-Paul Pino

jeanpaulpino

 Jean-Paul Pino speelt funk, rock en jazz. Hij leerde zichzelf rock spelen in de stijl van Jimi Hendrix en Pink Floyd, en ontwikkelde een funky stijl onder invloed van The Red Hot Chili Peppers, Funkadelic en Prince. 

Jean-Paul speelde in uiteenlopende lokale bands, zoals Roos van Nijmegen-winnaars Frugifer (freak rock), Groove Syndicate (funk) en Revolution 9 (triphop).
Tijdens zijn conservatoriumstudie in Utrecht ontdekte hij de jazz, en verdiepte hij zich in de solo-jazzgitaarstijl van Joe Pass. Hij speelde ook in verschillende souljazz formaties, geïnspireerd door de muziek van gitaristen als Kenny Burrell en Grant Green.

Met zijn band Pino & Cathérine speelt Jean-Paul swingende en jazzy popmuziek. Daarnaast is Jean-Paul Pino lid van de P-funk band OctavePussY. OctavePussY (OPY) brengt binnenkort haar vierde album uit.

In de gitaarlessen wordt uitgegaan van de muziek die de leerlingen zelf leuk vinden. Er wordt veel samengespeeld, en aan de hand van akkoordenschema’s van eigentijdse pop- en rocknummers leer je de ins en outs van het gitaarspel in verschillende stijlen. Zowel beginners als gevorderden, op akoestische of elektrische gitaar, zijn bij Jean-Paul Pino welkom!

Hij geeft ook basgitaarlessen en de gitaarcursus voor beginners.

 

Bezoek ook eens Jean-Paul Pino’s internetpagina.