Popschool

Aan de Popschool van Jacobiberg worden verschillende cursussen en workshops gegeven. Jong en oud kan leren ’n muziekinstrument te bespelen of te zingen op z’n eigen manier en eigen tempo. Hou je van Metal? Dan leer je Metal! Hou je meer van soul of jazz? Dan kan dat ook!

Natuurlijk kun je wekelijks zangles, gitaarles, pianoles, basgitaarles of drumles volgen. Als je dat op dinsdag doet, speel je daarnaast automatisch ook in ’n band! (zie hieronder)

Zonder instrumentles kun je in de Bandworkshop leren hoe het is om samen in ’n band te spelen, maar als je gewoon eens wil kennismaken met zang- of gitaarles, neem je deel aan ’n beginnerscursus.

Schrijf je hier in!
Bekijk ook het reglement en de tarieven.

De docenten aan de Popschool zijn voornamelijk geschoolde live-muzikanten. Je loopt dus kans dat je je leraar ineens op het podium van een groot festival of concertzaal ziet staan!


Nieuw: Cursus songwriting (start in April)

Altijd al je eigen liedjes willen schrijven? Dat kan nu bij Popcentrum Jacobiberg!

Op maandagavond bieden wij de cursus songwriting aan, bestaande uit 8 lessen gegeven door onze enige echte Jean-Paul Pino!

Of je nou in de Ed Sheeran-style wilt schrijven, of je toch meer een Douwe Bob, Adele of John Mayer bent, dat maakt niet uit!

SCHRIJF JE HIER IN!

Meer informatie:

Elke les bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte. Het praktische gedeelte bestaat uit echte songwriting. Samen gaan we iets maken. Dit doen we gezamenlijk, individueel of in groepjes. Tijdens het theoretische gedeelte worden de basiselementen van een song uitgediept zoals: tekst, melodie, akkoorden, ritme, vorm, stijl, arrangement, instrumentatie, sound. Er wordt gekeken naar overeenkomsten en verschillen tussen bekende songs, welke middelen gebruikt worden in deze songs en wat de theoretische achtergronden zijn.
Tot slot bespreken we mentale hulpmiddelen om tot het creëren van een song te komen, bijvoorbeeld door te schrijven met bepaalde opdrachten, of door afspraken met jezelf te maken zoals “werk elke dag aan een nummer”.
Het doel na 8 lessen van een uur is om zowel meer kennis als meer inspiratie te hebben om je eigen nummers te schrijven.

De cursus songwriting zal plaatsvinden op de maandagavond van 20:15 tot 21:15.

De kosten voor de cursus bedragen €95 euro.

De eerste les van de cursus songwriting start op 16 april.

April 16, 23
Mei 7, 14, 28
Juni 4, 11, 18

 


Bandlessen op dinsdag!

De Popschool van de Jacobiberg stimuleert het spelen in bandvorm. Daarom bieden we nu ook samenspellessen op dinsdag aan. Dit wil zeggen dat de leerlingen aan de Popschool náást hun instrumentles ook een groepsles volgen. In deze groepsles spelen leerlingen samen met leerlingen die een ander instrument bespelen, begeleid door onze docenten. Als je het leuk vindt, kun je ook eens achter ’n ander instrument kruipen dan je eigen.

Je speelt dus automatisch in ’n pop of rockband waarmee je uiteindelijk ook gaat optreden!

Omdat deze lesvorm nieuw is aan de Popschool, beginnen we met de invoering hiervan op dinsdag, omdat op deze dag  zowel zang, gitaar, basgitaar en drumles wordt gegeven. De ideale ingrediënten om bands te vormen. De bandlessen vinden eens per twee weken plaats van 18:30 – 19:30.  De instrumentlessen worden daarvoor en daarna gepland.

De tarieven blijven hetzelfde als de normale muzieklessen op andere dagen. Het enige verschil is dat de instrumentles 5 minuten korter duurt en er daarvoor in ruil een uur per twee weken samenspelles aan wordt toegevoegd.


Korting

  • Op vertoon van de Gelrepas bij aanvang van de cursus wordt korting verleend op één cursus per jaar aan de Popschool.
    Gelrepashouders tot 18 jaar kunnen een cursus volgen waarbij, na aftrek van de standaard eigen bijdrage (10% van de cursusprijs) maximaal € 405,- per cursusjaar wordt vergoed.
    Vanaf 18 jaar wordt er na de eigen bijdrage (10% van de cursusprijs) een korting gegeven van 50% tot een maximum van € 185,-.
  • Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor kinderen in de leeftijden van 4 tot 18 uit gezinnen met een laag inkomen via stichting Leergeld en Jeugdcultuurfonds Arnhem.