Popschool

Aan de Popschool van de Jacobiberg worden verschillende cursussen en workshops gegeven. Jong en oud kan leren ’n muziekinstrument te bespelen of te zingen op z’n eigen manier en eigen tempo. Hou je van Metal? Dan leer je Metal! Hou je meer van soul of jazz? Dan kan dat ook!

Natuurlijk kun je wekelijks zangles, gitaarles, pianoles, basgitaarles of drumles volgen. Als je dat op dinsdag doet, speel je daarnaast automatisch ook in ’n band! (zie hieronder)

Zonder instrumentles kun je in de Bandworkshop leren hoe het is om samen in ’n band te spelen, maar als je gewoon eens wil kennismaken met zang- of gitaarles, neem je deel aan ’n beginnerscursus.
De Cursus Homerecording zorgt dat jij als een professional aan de slag kunt in je eigen thuisstudio.

Kijk hier rechts voor het volledige aanbod en schrijf je in!
Bekijk ook het reglement en de tarieven.

De docenten aan de Popschool zijn voornamelijk geschoolde live-muzikanten. Je loopt dus kans dat je je leraar ineens op het podium van een groot festival of concertzaal ziet staan!


Bandlessen op dinsdag!

De Popschool van de Jacobiberg wil in de toekomst  het spelen in bandvorm nog meer gaan stimuleren. Daarom beginnen we dit schooljaar met een testcase voor samenspellessen op dinsdag. Dit wil zeggen dat de leerlingen aan de Popschool náást hun instrumentles ook een groepsles volgen. In deze groepsles spelen leerlingen samen met leerlingen die een ander instrument bespelen, begeleid door onze docenten. Als je het leuk vindt, kun je ook eens achter ’n ander instrument kruipen dan je eigen.

Je speelt dus automatisch in ’n pop of rockband waarmee je uiteindelijk ook gaat optreden!

Omdat deze lesvorm nieuw is aan de Popschool, beginnen we met de invoering hiervan op dinsdag, omdat op deze dag  zowel zang, gitaar, basgitaar en drumles wordt gegeven. De ideale ingrediënten om bands te vormen. De bandlessen vinden eens per twee weken plaats van 18:30 – 19:30.  De instrumentlessen worden daarvoor en daarna gepland.

De tarieven blijven hetzelfde als de normale muzieklessen op andere dagen. Het enige verschil is dat de instrumentles 5 minuten korter duurt en er daarvoor in ruil een uur per twee weken samenspelles aan wordt toegevoegd.

De bandlessen beginnen na de herfstvakantie, want dan zijn de groepen samengesteld. De leerlingen ontvangen ongeveer 2 weken daarvoor bericht over in welke groep ze zijn ingedeeld.


Korting

  • Op vertoon van de Gelrepas bij aanvang van de cursus wordt korting verleend op één cursus per jaar aan de Popschool.
    Gelrepashouders tot 18 jaar kunnen een cursus volgen waarbij, na aftrek van de standaard eigen bijdrage (10% van de cursusprijs) maximaal € 405,- per cursusjaar wordt vergoed.
    Vanaf 18 jaar wordt er na de eigen bijdrage (10% van de cursusprijs) een korting gegeven van 50% tot een maximum van € 185,-.
  • Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor kinderen in de leeftijden van 4 tot 18 uit gezinnen met een laag inkomen via stichting Leergeld en Jeugdcultuurfonds Arnhem.