Popronde

Ook dit jaar organiseert Stichting Popwaarts i.s.m. de Jacobiberg en Luxor Live weer de Popronde!

Bekijk hier het volledige programma van Popronde Arnhem op 9 oktober.

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode september tot en met november plaatsvindt in een 30-tal steden. In 2015 strijkt Popronde neer in 39 steden. Het programma van de Arnhemse editie op 9 oktober met bands als The Brahms, Charl Delemarre en Echo Movis is bekend. Nieuw dit jaar is de Popronde-luisterpaal bij Kroese en de Waaghals en de bijzondere opening met een mobiele act. 

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 17 september tot en met zaterdag 28 november reizen de 135 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs 39 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde vindt in Arnhem plaats op 9 oktober. Meer dan 40 bands en artiesten presenteren zich bij de 20 deelnemende locaties.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag – en dit jaar voor het eerst ook – zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In elke stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele tientallen deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten.

Nieuwe locaties
Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en poppodia fungeren ook andere bijzondere plekken als podia. In Arnhem doen ook boekhandels, restaurants en een B&B mee. Nieuwe locaties dit jaar zijn boekhandel het Colofon, sZin Eten & Drinken en Lokaal72.

Luisterpaal
Vanaf 18 september is bij platenzaken Kroese en de Waaghals een luisterpaal te vinden met muziek van Popronde-acts die op 9 oktober in Arnhem komen optreden.

Previews
Op 9 oktober zijn ‘s middags bij platenzaak Kroese twee instore optredens te zien van Charl Delemarre en Echo Movis als voorproefje op hun optredens later die avond.

15:30 Charl Delemarre
17:00 Echo Movis

Opening

Nieuw dit jaar is een bijzonder opening met een mobiele act. Hierover wordt in aanloop naar de Popronde via social media meer bekendgemaakt.

Programma Popronde Arnhem op 9 oktober

20.00 u. Gaudi aan de Rijn: Opening
20.30 u. Gaudi aan de Rijn: All The Kings Daughters
20.30 u. Doppio Espresso: Longen
20.45 u. Stella By Starlight: A Polaroid View
21.00 u. Momento: Dramali
21.00 u. LuxorLive: Echo Movis
21.00 u. Hijman Ongerijmd: Gitta De Ridder
21.00 u. Mick O’ Connels: Haevn
21.00 u. Lokaal 72: Niek Pronk
21.15 u. Den Koopman: Moon Tapes
21.30 u. Café De Kroeg: Half Way Station
21.30 u. Café Meijers: Jesse Woodson
21.30 u. De Barron: Secret Rendezvous
21.30 u. sZin Eten & Drinken: Daniel Cane & The Rebellion
21.45 u. Boekhandel Het Colofon: 1st of June
21.45 u. Doppio Espresso: St. Tropez
21.45 u. Pegasus Pub: The Cavern
22.00 u. Café Colours: Oud Schuim
22.00 u. Hijman Ongerijmd: Valentina Elèni
22.00 u. Stella By Starlight: Wolves Dressed in Sheep
22.15 u. Willemeen: Alumna
22.15 u. The Move: Rectum Raiders
22.30 u. Mick O’ Connels: Early Adopters
22.30 u. Momento: Roots Creation
22.30 u. LuxorLive: The Brahms
22.45 u. De Beugel: An Evening With Knives
22.45 u. Café De Kroeg: De Alliantie
23.00 u. Boekhandel Het Colofon: Charl Delamarre
23.00 u. Doppio Espresso: Lookapony
23.00 u. De Barron: Vince Irie & The Offshore
23.30 u. Café Colours: Funky Organizers
23.45 u. Pegasus Pub: Angelo Boltini
23.45 u. Den Koopman: Friars
23.45 u. Stella By Starlight: La Garçon
00.00 u. Luxor Live: Convoi Exceptional
00.00 u. Café De Kroeg: Tamarin Desert
00.15 u. Willemeen: The Homesick
01.00 u. Luxor Live: Keljet
02.00 u. Luxor Live: Yakumo

Alle optredens zijn gratis toegankelijk!

Afterparty
Vanaf 1:00 uur vindt bij Luxor Live de afterparty plaats, met optredens van Popronde-talenten Keljet en Yakumo. Ook de afterparty is gratis toegankelijk.

Zie voor het programma van de verschillende steden www.popronde.nl.

Voeding Nederlandse Popmuziek
De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van 135 talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. De Popronde vormt zo een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en voeding voor de Nederlandse Popmuziek.

Bands die eerder tourden met Popronde en nu als headliner op de billboards van de grotere festivals en clubs prijken geven aan dat het reizend festival voor hen – op dat moment – een cruciale schakel was in hun carriere.

Voorbeelden van artiesten die eerder tourden met de Popronde en wisten door te breken naar een groter publiek zijn: Racoon, PAUW, Blaudzun, Go Back To The Zoo, Marike Jager, Roosbeef, Kensington, Handsome Poets, Chef’ Special, Mister and Mississippi, Rondé en Dotan.

Overzicht steden Popronde 2015
Popronde strijkt dit jaar neer in: Nijmegen, Apeldoorn, Zwolle, Delft, Eindhoven, Deventer, Heerlen, Wageningen, Den Bosch, Almere, Roermond, Groningen, Arnhem, Haarlem, Weert, Assen, Tilburg, Den Haag, Utrecht, Venlo, Dordrecht, Hengelo, Leiden, Leeuwarden, Oss, Hoorn, Emmen, Maastricht, Rotterdam, Zutphen,  Middelburg, Alkmaar, Sittard, Hilversum, Breda, Enschede, Amersfoort, Helmond en ten slotte het grote eindfeest in Studio/K te Amsterdam op zaterdag 28 november.

Mediapartners
Ook dit jaar werkt de Popronde samen met verschillende (media)partners, VPRO’s 3voor12 Talents en de OOR Talents van muziekmagazine OOR presenteren zich in elke stad met een eigen programma, op een eigen podium. Op 3FM (Serious Talent) en Pinguin Radio kun je dagelijks een aantal bands horen uit de Popronde selectie. Kicking the Habit en The Daily Indie volgen de bands gedurende hun tour en Festivalinfo voorziet in actuele programma-informatie.

Support
Popronde 2015 komt tot stand dankzij participatie van meer dan 750 deelnemende podia, het Fonds voor Cultuurparticipatie en de deelnemende gemeenten en provincies.

Meer informatie over de Popronde, de selectie van 2015 en het programma van de steden op
www.popronde.nl
twitter
facebook

laat een bericht achter

You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>