open avonden

dinsdag 7 juni: Luxor Live
woensdag 8 juni: Popcentrum Jacobiberg
vanaf 18:00
Open avonden van de Jacobiberg Popschool.

De Popschool van Popcentrum Jacobiberg gooit de deuren weer open zodat iedereen kan komen kijken waar de pop- en rocksterren in spé dit jaar allemaal aan gewerkt hebben. Dit jaar is er voor gekozen om op 7 juni de bandpresentaties in de bovenzaal van Luxor Live te laten plaatsvinden en op 8 juni presenteren individuele leerlingen in de lesruimtes op de Jacobiberg.

Ook dit jaar is er weer een breed scala aan optredens van leerlingen. Leerlingen en docenten van verschillende disciplines zullen zich bij elkaar voegen en elkaar begeleiden. Ook wordt er een band gevormd waarin leerlingen een glansrol vervullen, begeleid door docenten.

Daarnaast kun je een kijkje nemen in  de lesruimtes, waar, hoe kan het ook anders, muziek gemaakt wordt. Misschien wil je wel even meedoen? Of proeven hoe het is om gitaar of zangles te nemen aan de popschool. Dat kan!

Naast bas, drum en gitaar wordt er aan de Popschool ook les gegeven in piano en zang, maar ook een volledige bandworkshop. De Jacobiberg biedt diverse lesvormen aan. Je kunt kiezen uit solo-, duo- of groepslessen. Voor zang en gitaar worden ook korte beginners cursussen gegeven. Tijdens de open dag zijn veel docenten aanwezig. Natuurlijk is dit een ideaal moment om eens even te kletsen met één van onze docenten. Kortom, 7 en 8 juni kan iedereen die nog twijfelt over het nemen van muziekles kennis komen maken met onze Popschool.

Volgend schooljaar zullen er nieuwe cursussen aangeboden worden en wordt er nog meer nadruk gelegd op het samenspelen in bandvorm.

De Jacobiberg Popschool is al meer dan tien jaar een begrip in Arnhem met name door haar hedendaagse aanpak. Je krijgt geen stoffige theorie of klassieke les maar we werken met de muziekstijl die jij zelf wilt leren. Wil je gitaar leren spelen omdat je van de Foo Fighters en John Mayer houdt? Dan beginnen we natuurlijk niet met een klassieke Spaanse akoestische gitaar, maar meteen met de elektrische gitaar. Samen met je docent bespreek je met welk materiaal je aan de slag wilt. Maar als je juist meer wil weten over muziektheorie of notenschrift dan kan dat natuurlijk ook.

De docenten aan de Popschool spelen over het algemeen veel live in bands. Zo speelt gitaardocent Vedran in De Staat, zijn drumdocenten Jusso en Fabian regelmatig te vinden op de nationale podia, zingt zangdocente Lienke als achtergrondzangeres bij Kenny B. en heeft gitaardocent Cyril onlangs nog een rock-opera uitgebracht.

Locatie dinsdag: Luxor Live
Locatie woensdag: Popcentrum Jacobiberg aan de Thomas á Kempislaan 15 Arnhem.

De toegang is gratis. Voor meer informatie kun je bellen met de balie: 026-4422106.

 

laat een bericht achter

You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>