Ode aan Arnhem

Eindgala Ode aan Arnhem: 20 december, Popcentrum Jacobiberg.

Burgemeester Kaiser overhandigt prijs van duizend euro aan schrijver van het beste stadslied 2013

Op 20 december vindt het eindgala van “Ode aan Arnhem” plaatst in Popcentrum Jacobiberg. Op deze avond zullen de leukste, mooiste en meest markante inzendingen live te beluisteren zijn. Burgemeester Kaiser zal aan het eind van de avond bekend maken welk lied uiteindelijk met de hoofdprijs van duizend euro en een dag studiotijd (bij studio het lab) naar huis gaat.

Ode aan Arnhem is een initiatief van Volkshuisvesting Arnhem en Popcentrum Jacobiberg. Beide organisaties zijn gezamenlijk op zoek naar het stadslied van Arnhem. De opdracht was: Wie schrijft de mooiste ode over zijn eigen straat, buurt, de handgemaakte friet van de snackbar op de hoek of wat dan ook. Het maakte niet uit, zolang het lied maar een directe link had met het leven in Arnhem. Tot eind november konden muzikanten hun ode uploaden via de website www.odeaanarnhem.nl. Uiteindelijk zijn er 58 songs ingestuurd! De inzendingen waren erg divers qua stijlen. Pop, Rap, punk, Singer-songwritersongs, reggae, rock ‘n roll, audio poëzie en levenslied. Alle genres zijn vertegenwoordigd.

Slotgala

20 december
open: 21.00
aanvang: 21.30
entree: gratis

Acts die deze avond spelen:

FREAKYFREEK (rap)

THE AARDVARKS OF PARTY (cabaret)

THE ARNHEMMERS (rock)

ELKE JANSEN (kleinkunst)

JOOST (folky songwriter) (van o.a. Once upon a pony)

DE OUDE JEUGD (punk)

AMBRE JANE (pop)(o.a. van de band Tuesday)

JELLE LIEBRAND (Songwriter) (van o.a. En Vélo)

GOEDGELOVIG (artpop) (a.k.a.: Achterdochtig)

LIWET’S EYE (indierock)

ROCCO OSTERMANN (bluesy rock tourbadour)

BART MINDERMAN (powerpop)

CORDUROY (stonerrock)

HET NIEUWE CHILLEN (hip hop)

Wil je alle 58 inzendingen eens op je gemak beluisteren? Surf dan naar www.odeaanArnhem.nl Daar zijn alle inzendingen terug te luisteren.

laat een bericht achter

You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>