Nieuwe Lokatie

Popcentrum Jacobiberg is eind mei verhuisd naar een nieuw pand op het voormalig KEMA-terrein Arnhems Buiten.
Adres:
Utrechtseweg 310
gebouw H01
6812 AR Arnhem

We zijn blij dat we alle bands, leerlingen en docenten mogen mededelen dat we onze activiteiten als popschool en oefenruimte facilitator kunnen voortzetten op de nieuwe locatie. Een plek die alle ruimte biedt om nieuwe ideeën te verwezenlijken en waar we samen met een frisse blik naar de toekomst kijken en  

PopPlatform

Willemeen, Luxor Live en Jacobiberg gaan samen verder in Pop Platform Arnhem

Jongerencentrum Willemeen, popcentrum Jacobiberg en poppodium Luxor Live werken sinds 2016 in het geheim aan een masterplan. Het doel: Arnhem als muziekstad op de kaart zetten. Het plan, met als werktitel ‘Pop Platform Arnhem, de beste popstad!’, is aan het college van wethouders gepresenteerd. Het college stemde voor: het Pop Platform komt er.

In het plan staat dat Jacobiberg, Luxor Live en Willemeen (onderdeel Rijnstad) met ingang van 2018 opgaan in een nieuwe organisatie, met de  

Verhuizing!

Popcentrum Jacobiberg verhuist eind mei naar een nieuw pand op het voormalig KEMA-terrein Arnhems Buiten.

De locatie aan de Thomas à Kempislaan sluit eind mei definitief haar deuren. Op 16 apil jl. vonden hier met groot succes voor de 42e en tevens laatste keer de jaarlijks terugkerende Paasconcerten plaats. Het pand is inmiddels verkocht aan een nieuwe eigenaar.
De nieuwe locatie op Arnhems Buiten staat onder beheer van de Stichting Atelierbeheer SLAK, een Arnhemse organisatie die tijdelijk vastgoed in bruikleen beheert en werk-  

Songwriting

Zonder idee geen muziek. Of je nou korte en bondige liedjes speelt in een popband, keihard staat te beuken met je punkrocktrio, improviseert op instrumentale stukken met je fusiongroep of jouw belevingswereld probeert te vertolken op een akoestische gitaar: alles begint met een muzikaal idee!
Nou kun je met je instrument op schoot wachten op inspiratie voor een nieuw nummer, liedtekst of ander muzikaal idee, maar je kunt jezelf ook vaardigheden eigen maken, waarmee je het creatieve proces kunt sturen. Deze vaardigheden kun je leren in onze nieuwe  

popplatform

Wellicht heeft u in de krant gelezen dat ons gebouw te koop staat.
Momenteel zijn we druk bezig met Luxor Live en Willemeen om een Arnhems popplatform te vormen met deze 3 organisaties. Er is dus geen sprake van het opdoeken van Popcentrum Jacobiberg. Onze activiteiten zullen in de toekomst gewoon voortgezet worden.

Wel is het inderdaad zo dat onze huisbaas de huur heeft opgezegd. Als het zo is dat we daardoor in de toekomst niet meer van het bekende pand aan de Thomas a Kempislaan  

Beginners Gitaar

In februari starten er een nieuwe cursus voor jongeren / volwassenen.

In groepjes van 4 tot 8 personen wordt in 8 lessen van een uur  de basisbeginselen van het gitaarspel uit de doeken gedaan. Zowel voor akoestische als elektrische gitaar. Deze keer gaat het om een cursus voor volwassenen van alle leeftijden. Alle technieken van het gitaarspel komen aan bod, akkoorden pakken, tokkelen en strummen.
Verder leer je noten en akkoorden pakken om daar uiteindelijk muziek mee te maken.  

Bereikbaarheid

Vanaf kerst zijn we beperkt bereikbaar.

De laatste week van december kun je gewoon repeteren op de Jacobiberg. We draaien die week echter wel een vakantierooster.

Wil je sleutels halen, een ruimte reserveren of heb je andere vragen? Tussen 13:00 en 15:00 is er altijd beheer aanwezig. Bel of kom gerust langs. Je kunt natuurlijk ook op die tijden telefonisch een ruimte reserveren.

Op 26 december is er geen beheer aanwezig.

gitaardocent

Vanaf deze maand hebben we weer een nieuwe gitaardocent in ons team!

Roman Huijbreghs neemt de lessen van Vedran Mircetic over. Vedran gaat zich de komende tijd volledig richten op zijn werk als gitarist bij De Staat. We wensen hem heel veel plezier en succes in de toekomst!

Roman is net als Kees Lewiszong gitarist bij de band Navarone en is afgestudeerd aan het concervatorium van Amsterdam en gaat lesgeven op woensdag.

Welkom Roman!  

even geduld aub

Wij ondervinden wat problemen met onze website.

Momenteel is hij alweer bijna helemaal up and running, maar hier en daar missen nog wat plaatjes en linkjes. We werken er aan. Mocht je iets tegenkomen dat niet werkt, laat het ons dan weten.

Alvast excuses voor het ongemak.

Wim, bedankt!

Komende maand gaan we met pijn in ons hart afscheid nemen van onze zeer gewaardeerde collega Wim Koens. Hij heeft zich zo’n 16 jaar met ziel en zaligheid voor de Jacobiberg ingezet en slaat nu een nieuwe weg in als producent bij Productiehuis ON.

Wim, we wensen je heel veel plezier en succes binnen je nieuwe functie en zullen je ontzettend missen!
Saskia, Harry, Sjaak, Niko en Ankie

Wims taken worden binnen het team opgevangen. Momenteel is er geen sprake van een vacature.  

Page 1 of 101234510...Last »