Krachtstroom

Voor de derde keer trappen de Arnhemse poppartners Luxor Live, Willemeen en Jacobiberg gezamenlijk het nieuwe seizoen af. Op Krachtstroom Festival laten zij bezoekers op een toegankelijke wijze kennismaken met een kwalitatief sterk muziekprogramma met een scherp randje. Het festival heeft in 2014 een intieme opzet met extra aandacht voor lokale en veelbelovende initiatieven.

Met dit jaar:
The Opposites
Gruppo di Pawlowski
Splendid
Krach
CorduroyNausica
RDBLCK
Dj Smooth Cee (Illmatic)
Mike Mago (Boemklatsch)
Georgio Star

Absolute headliner is The Opposites. Het duo is dit jaar winnaar van de Popprijs, de meest prestigieuze prijs in de Nederlandse popmuziek. Pakweg drie weken geleden speelden zij op de Zwarte Cross het hele hoofdveld, dat uit vele tienduizenden bezoekers bestond, plat en maakten daarmee hun status als één van de grootste smaakmakers van het moment helemaal waar!

De excentrieke band Gruppo di Pawlowski bestaat uit zo’n beetje de meest getalenteerde muzikanten van België. Frontman is Mauro Pawlowski die wij betr kennen als gitarist/zanger van de band dEUS.

De heren van Krach staan voor het eerst op Krachtstroom Festival met hun combinatie van rock en electro. De Haagse formatie Splendid zorgt voor zonneschijn en een knallende ervaring die lang bijblijft. Het festival wordt geopend door de lokale, talentvolle bands Corduroy en Nausica.

Op de schitterende plek in Arnhem die velen kennen als de wall of fame (boven de Oude Kraan, direct aan de Rijn) komt een extra podium. In de middag kan er met een drankje van het uitzicht en de zon worden genoten met de allerbeste reggae muziek van RDBLCK. Richting de avond voert Dj Smooth Cee namens het collectief Illmatic de intensiteit op met platen uit de golden age van de hip hop. Voordat op dit podium de stekker er uit gaat wordt er nog een uitbundig feestje gebouwd met dj’s Georgio Star en Boemklatsch aanvoerder Mike Mago.

Het terrein tussen de twee podia wordt druk bezet door een gevarieerd randprogramma. Bij de NondesjuSjo kunnen bezoekers voor maar 1 euro de lekkerste cocktails, maar ook liedjes bestellen bij deze heren. Ook andere bekende Arnhemse partijen zoals Spoken Word, Barberstation en het Klerecafe zijn vertegenwoordigd.

Het Krachtstroom Festival 2014 vindt plaats op 24 augustus van 14:00 tot 23:00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie op Facebook!

vorig jaar:

 

laat een bericht achter

You can use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>