Poparchief Arnhem

Sinds de jaren 60 heeft Arnhem altijd een rijk en bewogen popscene gekend. Vanaf de Arnhemse-Beat en Rockin’Roll, via de Punk en de New-wave naar de Hardcore en de Hiphop: door decennia heen hebben duizenden Arnhemmers hun hart verloren aan dat wat popmuziek is.

Met het Poparchief-Arnhem proberen we een zo compleet mogelijk overzicht samen te stellen van de popcultuur in onze stad.

Het archief bestaat uit twee onderdelen:

We zijn begonnen met het fysieke archief. In Popcentrum Jacobiberg hebben we een plek waar we alles verzamelen wat met de Arnhemse popcultuur te maken heeft: al het audio op MC, EP, LP of CD; bandfoto’s, krantenartikelen, posters of ander materiaal wat met bands of poppodia te maken heeft. Op afspraak is dit archief ook te bezoeken.

Het tweede onderdeel is onze site: www.poparchief-arnhem.nl. Hier proberen we al het mogelijke materiaal te verzamelen van alle Arnhemse bands. Elke band heeft een eigen pagina waarop een foto, biografie (plus samenstelling van de band), discografie en andere gegevens vermeld worden. Vanaf de startpagina kun je makkelijk zoeken naar een band of een muzikant Als je vervolgens op een afbeelding klikt van een CD of EP zie je gelijk of die in de collectie van het archief aanwezig is.

Een mooi initiatief, maar dit kunnen we nooit alleen. Meer dan driehonderd bands staan al ingeschreven en dagelijks komen er bands bij, maar lang niet alle gegevens zijn compleet of in sommige gevallen zelfs in correct. Daar hebben wij jullie, muzikanten en andere popliefhebbers voor nodig.
Help ons en bezoek www.poparchief-arnhem.nl. Bekijk de pagina van je band, plaats je op- of aanmerkingen of verstuur foto’s en hoesjes, door onderaan je pagina de button aan te klikken. Meld een nieuwe band aan door het formulier “band aanmelden” aan te klikken. Hier kun je ook een link aanmelden, zodat onze bezoekers automatisch naar jullie eigen site gezonden worden. Onze redactie zorgt ervoor dat alle reacties en toevoegingen binnen een week verwerkt worden en online zijn te bewonderen.

Met jullie hulp maken wij van www.poparchief-arnhem.nl de grootste, de meest volledige en vooral de leukste popsite van Arnhem.