De Berg

Popcentrum Jacobiberg is het mekka voor de popmuzikant in Arnhem. Vanaf de jaren ’60 heeft het centrum zich ontwikkeld via hippiecentrum en sleep-in, naar zijn huidige functie voor de popmuziek in Arnhem en omgeving. Op de Jacobiberg vind je een groot scala aan activiteiten en faciliteiten gericht op de popmuzikant en popliefhebber.

Er zijn vier oefenruimtes, een 24 sporen opnamestudio, een zaal voor feesten en concerten en een kleinere zaal voor onder andere theatergroepen, dansgroepen, cursussen en vergaderingen. Verder is er de Muzikantenbank, een soort marktplaats voor popmuzikanten en het Arnhems Poparchief.

Missie

Jacobiberg ziet het als haar taak om de beoefenaars van popmuziek te voorzien van goede faciliteiten, educatieve programma’s en speelmogelijkheden op festivals en podia in de stad. De Jacobiberg wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de popmuziek in Arnhem. Popmuziek is laagdrempelig en
van alle markten thuis. Hoe verschillend de achtergronden van de beoefenaar en luisteraar ook zijn, allemaal hebben ze behoefte aan goede faciliteiten, onderwijs en speelmogelijkheden. Daar ligt
dan ook de kracht van de Jacobiberg. Zij voorziet de Arnhemse popcultuur al jaren van oefen-, les-, speel- en workshopmogelijkheden.

Doelstelling

De Jacobiberg wil door middel van het faciliteren, opleiden, produceren en bemiddelen werken aan een verbetering van het popklimaat in Arnhem, zoals dit zich manifesteert in bestaande en nieuwe initiatieven en instellingen. Zij wil dit doen door het in stand houden van bestaand – en het creëren van nieuw aanbod.

Waar vind ik wat ik zoek?

Zoek je ‘n oefenruimte of een zaal? Kijk bij faciliteiten.
Muziekles of CKV-workshops? Ga naar popschool.
Meer weten over de Paasconcerten,  of andere activiteiten?
Kijk ook eens naar onze vacatures.
Hier vind je foto’s van verschillende activiteiten.

openingstijden:
De balie is geopend tijdens kantooruren.
Sleutels kunnen worden opgehaald ma t/m vr, 13:00 – 17:00

Beleidsplan

Voor uitgebreide informatie over de Jacobiberg en haar plannen kunt u ons beleidsplan bekijken:
Bekijk hier online het beleidsplan in PDF.
Of download hier het beleidsplan in een lichter word document.

Sociaal

facebookbutton twitterlogo

Adres per 29 mei 2017:

Utrechtseweg 310
Gebouw H01
6812 AR Arnhem
026 4422106
postmaster @ jacobiberg.nl
kvk 41047753
btw NL 005920735 B01
IBAN NL67 INGB 0001457888

Locatie

Popschool